„Podle posledního odběru z minulého týdne je voda v přehradě ohodnocena číslem jedna. To znamená, že je zcela bez závad, vhodná ke koupání a ve spojitosti s ní nehrozí žádné zdravotní obtíže,“ uvedla Eva Čehovská z krajské hygienické stanice.

Dálniční nadjezd na MÚK Olšany (EXIT 33) šel po třiadvacáté hodině k zemi. Bourání si vynutilo úplnou uzavírku D46.
Bourání nadjezdu u Olšan přitáhlo k dálnici zvědavce

Přehrada je oblíbeným cílem i díky tomu, že k ní je poměrně blízko z Prostějova, odkud sem vede také cyklostezka. Ta navíc v budoucnu nezůstane osamocená.

Už nyní pomalu padají překážky pro to, aby vznikla další na severním břehu vodní nádrže. Cyklostezky se však návštěvníci dočkají nejdříve v příštím roce. Milovníci cykloturistiky se tak budou pro tuto sezonu muset spokojit se stávající situací.

„V současné době je zažádáno o stavební povolení. Následně se bude rozhodovat ohledně dotace, a když všechno dobře dopadne, mohlo by se příští rok začít stavět,“ vyjádřil se k projektu starosta Plumlova Adolf Sušeň.

Plumlovská přehrada. Ilustrační foto
Cyklostezka podél přehrady je zas o krok blíž

LEGENDY SE VRACÍ

I tuto sezonu je naplánováno u přehrady několik akcí.

Pláž U Vrbiček nabídne několik koncertů, z nichž nejbližší se koná tuto sobotu pod názvem Legendy se vrací. O týden později pořádá Camping Žralok rockový festival FB fest 2018.

Autor: Adam Herink

Nehoda motocyklistky ve Vrahovicích
Při výuce v autoškole narazila s motorkou do stromu