Kolem šesté hodiny večer tak místnost plnou spěchu rozezněly tóny harfy a hoboje.

„Cílem je rozezpívat nádraží a přinést posluchačům nevšední zážitek," řekla členka operního souboru Moravského divadla v Olomouci Jana Šelle.

Za jejího přispění tak v nádražní hale za běžného provozu vzniklo improvizované pódium a také hlediště. Do něj postupně s tím, jak přijížděli na nádraží usedli lidé cestující z práce či ze školy.

Ti mohli ocenit akustiku prostoru při skladbách Wolfganga Amadea Mozarta ale také muzice v podání hudební skupiny Arrhytmia. Diváci tak nepřišli ani o filmovou hudbu či hit z filmu Tenkrát na západě.

„Nevím, jaké reakce publika čekat. Je léto, konec školního roku, takový vrchol všeho. Pro mě osobně bude největším oceněním, když lidem změníme pohled na čas strávený na nádraží," uvedla Jana Šelle vystupující například s harfistkou Anastázií Tomečkovou.

Středeční akce však neměla pouze přimět cestující k zastavení a zaposlouchání se. Mohli totiž také přispět na dobrou věc.

S pořadateli totiž spolupracuje také Aktivační centrum Jsme tady. Jeho pracovníci se věnují dětem a mládeži s kombinovaným postižením a při příležitosti série koncertů, které mohli lidé navštívit na nádraží v Olomouci, Šumperku či Přerově, pro ně uspořádali sbírku.

„Probíhá u nás projekt s cílem vzdělávat pro samostatnost. Učíme tak třeba ovládat speciálně upravený počítač a mobilní telefon pro nevidomé a umožnit jim tak lepší orientaci. Právě na tuto činnost jsme uspořádali sbírku," sdělil Pavel Soukup z centra Jsme tady.