„Je to první a zároveň poslední akce, kterou letos v arboretu pořádáme. Ale rádi bychom založili tradici zářijových koncertů," řekl Martin Hájek ze Spolku za staré Vrahovice, který koncert organizoval.

Kapela, která spojuje punkovou muziku s vlastními texty zaměřenými na ochranu přírody, nevystupovala v Prostějově poprvé. Lidé si mohli jejich písně poslechnout na letošním majálesu anebo si je vychutnat v příjemném zářijovém odpoledni.

„Šel jsem kolem a slyšel jsem nějakou hudbu, tak jsem se zastavil. Kapelu vůbec neznám, ale jejich hudba není špatná," zhodnotil Pavel Masník.

Arboretum u říčky Romže, které vybudovali během několika let svépomocí nadšenci ze Spolku za staré Vrahovice, se slavnostně otevřelo lidem v polovině června. V okrasném parku roste na devadesát stromů, které pochází z jiných oblastí světa a v České republice běžně nerostou.

„Kvůli suchému létu jsme chodili stromy zalévat i třikrát týdně. Vodu jsme nosili v kýblech z potoka. Jeden strom uschnul, ale nahradíme ho," řekl Martin Hájek.