V rámci programu prevence kriminality v Prostějově pro rok 2017 totiž začne Městská policie Prostějov zdarma značit jízdní kola a dokonce i invalidní vozíky takzvanou syntetickou DNA.

Preventivní program odstartuje 1. září letošního roku a označeno bude na dvě stě jízdních kol a invalidní vozíky podle zájmu.

Značení je určeno pro občany Prostějova a probíhat bude na služebně Městské policie Prostějov v Havlíčkově ulici vždy v pondělky a středy od 8 do 11 a od 12 do 15 hodin.

„Značení je podporováno dotačními prostředky Ministerstva vnitra České republiky a finančními prostředky z rozpočtu Statutárního města Prostějova,“ informovala manažerka prevence kriminality Magistrátu města Prostějova Gabriela Petrželová.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? Na škodovky, fashionshow či hodovou slávu



Syntetická metoda DNA je moderní prevencí proti krádeži. Jde o zdravotně nezávadnou látku, která je po zaschnutí neviditelná a bez většího poškození neodstranitelná.

V případě zájmu je nutné objednat se přes systém, který bude od srpna spuštěn na webových stránkách města Prostějova.

Ke značení stačí vzít na služebnu čisté jízdní kolo nebo invalidní vozík, občanský průkaz a doklad o způsobu nabytí kola nebo vozíku, který lze na místě nahradit čestným prohlášením.¨

Nové květiny před prostějovskou radnicí
Prostějov, město květin? Radní dostali pochvalu od občanů i odborníků

Kateřina Pětrošová