Informaci potvrdil starosta Doloplaz Ladislav Sypko. „Hřiště by mělo stát v lokalitě mezi fotbalovým hřištěm a posledními domy v obci. Podle všeho by se na něm mělo začít pracovat během podzimu," uvedl s tím, že na jaře by mělo dojít k otevření.

Kromě termínů informoval starosta Deník také o některých technických parametrech.

„Hřiště bude mít umělý povrch a jeho velikost bude čtyřicet dva krát dvacet metrů," prozradil Ladislav Sypko. Připomněl také, že část nákladů na hřiště by měl uhradit kraj, od něhož zastupitelstvo v červenci schválilo dotaci půl milionu.

„Celkový rozpočet je čtyři a půl milionu. Doufáme ale, že nakonec vysoutěžíme nižší cenu," sdělila hospodářka obce Marie Rundtová.

V obcích na Prostějovsku došlo během letoška k otevření hned několika multifunkčních hřišť. Naposledy se tak stalo v Ivani, koncem června pak starosta se zdejšími školáky a investorem z ČEZU slavnostně uvedli do provozu také hřiště v Nezamyslicích. Venkovní plochy s umělým povrchem určené ke sportování už naopak nějakou dobu mají ve Vrbátkách a v Kralicích na Hané. Ve druhé z obcí už se dokonce chystá její rekonstrukce.