„Právě jsem na svahu, sice poletují sněhové vločky, ale půda je tak podmáčená, že umělé zasněžování nepřipadá v úvahu," uvedl předseda ski areálu Jiří Křeček s tím, že poslední šance rozjet vleky byla na začátku jarních prázdnin.

„Doufali jsme, že lyžování obnovíme alespoň během prázdninového týdne, ale počasí nám nepřálo. Proto jsme se rozhodli sezónu definitivně ukončit. Pokud by se přece jen ochladilo, už se nám rozhodně nevyplatí znovu zasněžovat celý svah, bylo by to finančně velmi náročné a nevýhodné," vysvětlil Jiří Křeček.

Ačkoliv si lyžaři mohli v Kladkách zajezdit pouze pár týdnů v lednu, provozovatelé ski areálu nehodnotí tuto sezónu jako nejhorší.

„Pravdou je, že takový únor jsme ještě nezažili, za celý měsíc jsme vlek nespustili ani jednou. Na druhou stranu v lednu jsme měli podmínky úplně ideální a tak jsme jeli nepřetržitý provoz až do sedmadvacátého ledna, kdy nás postihla obleva," okomentoval letošní sezónu předseda ski areálu Jiří Křeček.

Ve ztrátě nejsme, něco i opravíme

Právě nepřerušovaný provoz je pro správce areálu nejvýhodnější.

„Protože jsme jeli v kuse, tak jsme nemuseli zasněžovat znova od začátku, jako před dvěma lety. Tím pádem letošní provoz ztrátový nebyl a máme prostředky na to, abychom se pustili i do nutných oprav a údržby, kterou je na svahu potřeba udělat," řekl Jiří Křeček.

Přesto, že lyžařské vleky ve vyšších polohách stále fungují, v Kladkách se odteď připravují na další sezónu.

„Už teď se moc těšíme na všechny návštěvníky, kteří za námi zavítají příští zimu," uzavřel Jiří Křeček.