Velmi prudké poryvy větru, liják a silné blesky zasáhly střední Moravu kolem 4. hodiny. 

Na Olomoucku i Prostějovsku stromy na kolejích ráno zastavily některé vlaky. 

Hasiči v Olomouckém kraji mají kvůli bouřce plné ruce práce, řešili už téměř 140 událostí.

Plumlovská přehrada
Zákaz koupaní! Na Plumlově se kvůli sinicím nesmí do vody

„V terénu je aktuálně asi dvacet jednotek hasičů, které stále odstraňují popadané stromy a větve na komunikacích, na drátech elektrického vedení a také autech. Uvolněné nebo stržené střešní krytiny na rodinných domech a výrobních halách na několika místech našeho kraje jsou již vyřešené, hasiči provizorně objekty zakryli plachtami a opáskovali. Teď už se pomoc hasičů soustředí zejména na odstraňování popadaných stromů a větví,“ uvedla dopoledne mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Popadané stromy byly zejména na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí a na železniční trati na Konicku a Olomoucku. 

V Rakové na Prostějovsku silný poryv větru posunul plechovou garáž rodinného domu a opřel ji o strom.

V Mohelnici vítr poškodil střechu výrobní firmy, v Unčovicích se zase uvolnila asi polovina střechy hangáru. „Na místo jela i výšková technika, pomocí níž hasiči střechu připevnili.

V Hněvotíně se uvolnila střešní krytina na rodinném domě o rozměrech asi 10 krát 20 metrů a spadla na auto. Také v Lošticích vítr poškodil plechovou střechu rodinného domu," popsala mluvčí.

V Teplicích nad Bečvou narazilo osobní auto do spadlého stromu. Auto skončilo částečně v příkopu, ale nikomu se naštěstí nic nestalo. 

Silná bouřka zkomplikovala život taky cestujícím na železnici, kolem desáté hodiny dopoledne byly stále ještě problémy na trati Lukavice – Štěpánov, kde v 9.15 zatím obnovili provoz po jedné koleji se sníženou rychlostí.

Komplikace byly ráno taky v úseku tratě Konice – Dzbel na Prostějovsku, na trati Olomouc – Šumperk a cestující zbrzdily popadané stromy i v krajském městě, v úseku z městské části Řepčín do Příkaz.

Kamila Štětařová si z radiologie odskakuje do modelingu.
Miss Kamila Štětařová: Soutěž nás učí vážit si sebe samých