Ve středu jsme uvedli na prostejovsky.denik.cz na základě zpráv z policejních zdrojů, že řidič po nehodě zemřel. Článek si můžete přečíst ZDE.

Podle nejčerstvějších informací se jej však podařilo lékařům dostat z „klinické smrti“ a ve velmi vážném stavu leží na ARO v prostějovské nemocnici. „Muž po projetí mírné pravotočivé zatáčky najel na levou krajnici a poté pravými koly mimo silnici. Následně se dostal napříč do příkopy, kde se vozidlo převrátilo a zůstalo stát na levém boku proti směru jízdy,“ popsala událost tisková mluvčí prostějovských policistů Alena Nedělníková.

„Řidič byl v bezvědomí a zaklíněný v autě. Poté, co ho vyprostili hasiči, jsme ihned začali s resuscitací. Podařilo se nám obnovit dýchání a činnost srdce, ale nikdo neví, jak dlouho byl jeho mozek bez kyslíku,“ poznamenal šéf prostějovských záchranářů Pavel Holík.

Další vážná nehoda se ve středu odpoledne stala také v Olšanech u Prostějova. Devětadvacetiletý mladík tudy projížděl na motorce značky Suzuki 750 směrem na Třebčín a v levotočivé zatáčce narazil do stromu, přičemž náraz ho odmrštil na silnici.

Podle vyšetřovatelů jel příliš rychle a navíc před jízdou pil. Ke všemu neměl řidičák a motocyklu, který si půjčil bez vědomí majitele, chyběla registrační značka. „Muž se bude se svým zraněním léčit asi měsíc,“ podotkla mluvčí Nedělníková s tím, že bude obžalován ze tří trestných činů.

Stejně starý motorkář havaroval tentýž den i v Prostějově. Těžce se zranil. „Se svou spolujezdkyní projížděl Vrahovickou ulicí na motocyklu Cagiva Supercity 125 a v křižovatce s Tovární ulicí narazil do pravé zadní části Škody Octavia. Nedodržel od něj bezpečnou vzdálenost,“ konstatovala prostějovská policejní mluvčí. Jak dodala, viník nehody si zlomil stehenní kost, jeho šestnáctiletá spolujezdkyně odnesla bouračku jen škrábanci.

Série nehod pokračovala ve čtvrtek. Dopravní kolize dvou aut, Seatu Cordoba a Fordu Escort, v Koslelecké ulici na křižovatce s Tichou, se však naštěstí obešla bez zranění.