Vedení města už zveřejnilo záměr, podle kterého by ještě letos na jaře mohlo nové sportoviště vzniknout. V hledáčku vyznavačů workoutu by se tak nově měla objevit odbočka z Kostelecké ulice směřující k severní straně zimního stadionu.

„Hřiště v hodnotě do pěti set tisíc korun vznikne nedaleko Velodromu. Stane se tak na popud skupiny sportovců, která také vybere podobu hřiště," informoval náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Další podrobnosti přidala Ivana Hemerková. S ní i s dalšími představiteli radnice v minulosti workoutisté v minulosti jednali.

„Je nám známo, že ve městě existuje početná skupina mládeže, která má zájem o nové sporty. Za odpovídajícími sportovišti musí vyjíždět mimo Prostějov," uvedla Ivana Hemerková.

Dobrá zkušenost z Držovic

Kromě dalších měst pak sportovci vyhledávající workoutové aktivity míří také do Držovic, kde hřiště začalo sloužit veřejnosti loni v červnu.

Samotný Dalibor Nenál, sportovec a jeden z iniciátorů stavby hřiště, je za posun rád.

„Informace o tom, že rada rozpočet schválila a že návrh půjde 15. února před zastupitelstvo, už vím a s umístěním u velodromu se dá se říct počítalo. Já osobně nejsem proti a mě lokalita vyhovuje," prozradil Dalibor Nenál.

Ten už dříve ocenil stavbu hřiště, které je určené posilování, v Držovicích. Spokojená je s ním podle svých slov také starostka obce Blanka Kolečkářová.

„Funguje dvacet čtyři hodin denně a je velmi využívané. Využívají ho mladí i starší lidé, přišli si ho vyzkoušet i hasiči a policisté. Myslím si, že je to přínosné a pro okolí takový živý prvek," uvedla starostka.

Další venkovní posilovny

Z příprav na stavbu prvního workoutového hřiště v Kostelecké ulici, které má vyrůst už letos na jaře, se nakonec vyklubaly i plány na vybudování dalších třech.

„„Chceme co možná nejvíce podpořit nové, mladé sporty. V případě venkovní posilovny v Kostelecké jde zatím o pilotní projekt, který bude mít návaznost v dalších třech posilovnách. Jedna by měla být ve Vrahovicích, druhá na sídlišti Svobody. O třetím místě teprve rozhodujeme," vysvětlila náměstkyně primátorky Ivana Hemerková.

Pokud se první workoutové hřiště na Kostelecké osvědčí, další venkovní posilovny na sebe nenechají dlouho čekat, slibuje vedení radnice.