„Jedu k doktorovi a senior taxi si objednávám docela pravidelně," řekla klientka, která službu začala využívat přibližně před rokem.

„Dozvěděla jsem se o tom z Radničních listů a jsem opravdu moc spokojená. Všechno funguje dobře, dopředu zavolám na dispečink, a objednám si auto na určitý den a hodinu a řeknu, kam chci jet," upřesnila Marie Drápalová s tím, že jinak by se těžko například k lékaři dostala.

Spokojená je i s řidiči Senior taxi. S Monikou Šimkovou, která tu pracuje od května, už jela několikrát.

„Já ráda řídím, proto dělám tuto práci. Myslím si ale, že na cestách přibývá nezodpovědných řidičů. To dělá ten stres a náš způsob života," řekla Monika Šimková.

„Nevadí mi ani špatné počasí, sníh, protože jezdím opatrně. Ale pozor si musím dávat na ostatní, kteří občas přehlédnou značku, nebo mi vjedou do cesty. Proto dávám přednost klidnějším komunikacím, po kterých také klienty vozím. Je to bezpečnější pro nás pro všechny," doplnila Monika Šimková.

Pro seniory má však jedno doporučení: „Je dobré objednávat si jízdu týden i dva dopředu, a nechat si i nějaký čas navíc při cestě samotné. Někdy se nečekaně stane, že je na silnicích nehoda, nebo se někdo zdrží, a potom se při příjezdu mohu trochu zdržet i já. Je potřeba s tím počítat,".

Negativní reakce zatím nejsou

Senior taxi jezdí v současné době nejen v Prostějově, ale také v Bohumíně, Karviné a Poděbradech.

„Myslím, že za ty roky, co službu provozujeme, jsme odvezli stovky lidí," řekl jednatel společnosti Komfort Logistic Roger Tout s tím, že jsou nejstaršími poskytovateli této služby v celé republice.

„Zákazníci jsou s námi spokojení, často nám děkují na dispečinku, kde si služby objednávají. A obracejí se na nás i další města," doplnil Roger Tout.

Zájem o senior taxi v Prostějově stále narůstá.

„My jsme rádi, že jsou lidé spokojení. Proto jsme to všechno také dělali. Negativní reakce zatím žádné nemáme," uvedl vedoucí Odboru sociálních služeb prostějovského magistrátu Jaroslav Svozil.

Senior taxi jezdí v pracovní dny od 6.30 do 14.30 hodin a služba je určena lidem starším 65 let, kteří mají trvalé bydliště v Prostějově.

Zdarma je třeba vyřídit průkazku na Odboru sociálních věcí prostějovského magistrátu. Taxi odveze klienty k lékařům, do domovů sociálních služeb, na hřbitov, i na pobočky České pošty a úřady.