Zájemce, který za průmyslový areál v prostějovské místní části Vrahovice nabídl nejvíce peněz, neměl v prvním kole tendru zájem o hlavní budovu. To by však mohlo zkomplikovat opravu bývalé textilky, protože pro okolní nemovitosti by bylo obtížnější najít jejich nového majitele.

„V pořadí druhá nejvyšší nabídka se však už vztahovala na celý areál oděvního podniku," uvedla insolvenční správkyně OP Miloslava Horská.

Při posuzování nabídek je rozhodující cena, kterou jsou investoři ochotni za bývalý oděvářský gigant.

„Někteří zájemci předložili cenově výhodnější nabídky, než tomu bylo v prvním výběrovém řízení," uvedla Miloslava Horská.

Do tendru se tehdy sešly dvě nabídky. Prostějovská firma PV-Recykling mínila koupit pouze pozemky v takzvaných Zahrádkách, jejichž cenu vyčíslila na 1,33 milionu korun. Slovenský miliardář Miroslav Dokupil pak nabídl za celý areál někdejšího oděvářského giganta 25 milionů korun. Protože však nesplnil všechny podmínky tendru, insolvenční správkyně se souhlasem věřitelského výboru vyhlásila na začátku září nové výběrové řízení. Odhadní cena nabízených nemovitostí přitom činí 180 milionů korun.

K mání jsou i ochranné známky

Prostřednictvím elektronické aukce je na prodej také třicítka ochranných známek spojených s historií oděvního podniku. Zájemci mohou volit mezi značkami, jako je Magnalia, Claudette, William & Delvin či Copellini. Nejvyšší hodnotu má vlajková oděvní značka OP Prostějov Profashion, jejíž vyvolávací cena je téměř půl milionu korun. Hodnotu všech ochranných značek odhadli znalci na zhruba tři miliony korun. Elektronická aukce má skončit na začátku listopadu.