K teroristickému útoku v Berlíně se vyjádřila primátorka města Prostějova Alena Rašková:

„Bohužel si myslím, že se něco podobného může přihodit kdekoliv. Islámský stát upozorňoval na to, že dobu vánočních svátků pro své atentáty využije a že nejvíc jsou ohrožena právě místa, kde se bude setkávat hodně lidí. Mě na tom fascinuje ta věc, že většina migrantů se chtěla dostat právě do Německa. A tohle je jejich poděkování za azyl."

Už dvacet let žije v Německu Veronika Knollová z Prostějova, která Deníku řekla: „Mám z toho velice nepříjemný pocit. Jde mi hlavně o rodinu a přátele mého přítele narozeného v Německu. Já osobně si myslím, že něco podobného se může stát i v České republice a nejvíce ohroženo je hlavní město Praha," uvedla čtyřicetiletá žena.

Nové bezpečnostní pokyny dostala také Městská policie v Prostějově.

„Posílili jsme policejní hlídky, které se budou zaměřovat zejména na ta místa, kde se v současné době shromažďuje více lidí. Například nákupní centra, náměstí s vánočními trhy a další," uvedla tisková mluvčí prostějovské městské policie Jana Adámková.

Tradiční vánoční trhy v Prostějově každoročně pořádá DUHA – kulturní klub U hradeb. Na otázku, zda se bojí o bezpečnost všech, kdo se na trzích pohybují, odpověděla Martina Drmolová, která je v současné době pověřena řízením organizace: „Musím říci, že se nebojím. A to zejména díky policii, která posílila své hlídky, a já jsem přesvědčená, že se o bezpečnost našich občanů dobře postará."

ČTĚTE TAKÉ: Na vánoční trh v Berlíně vjel nákladní vůz