„Plánovali jsme postavení hřiště už od skončení prací na hale. V létě zde lidé mohou hrát volejbal, florbal či tenis, v zimě pak může na místě vzniknout kluziště," uvedl starosta Nezamyslic Vlastimil Michlíček. Dle jeho slov by měla na tělocvik využívat hřiště i místní škola.

Právě školáci byli prvními, kdo hřiště v úterý dopoledne vyzkoušeli.

Právě ve využívání hřiště mládeží doufá podle svých slov také starostka Dřevnovic a zároveň předsedkyně Mikroregionu Němčicko Bohumila Charvátová.

„Myslím si, že hlavně mládež hřiště ocení. Třeba pak děti a dospívající nebudou tolik sedět u počítače a raději si půjdou něco zahrát," řekla starostka na adresu mladých lidí.

„Myslím, že sem budeme chodit v tělocviku hrát fotbal. A jestli mě přesvědčí tohle hřiště k častějšímu pobytu venku? Určitě," sdělil jeden ze školáků Marek Pavlů.

Univerzální sportoviště

Tomu, že on i další obyvatelé Nezamyslic mohou hřiště využívat, vděčí obecnímu rozpočtu ale také dotaci. Nezamyslice ji obdrželi od Nadace ČEZ, která se na stavbě podílela téměř polovinou prostředků.

„Asi nikdy jsem ještě nebyl u otevírání hřiště, které by bylo tak univerzální. Vždy je vyhrazené především pro jeden nebo dva sporty," uvedl Ladislav Sokol, který nadaci při otevírání zastupoval.

Pro Deník pak ještě dodal, že organizace nepodporuje pouze sportoviště stavěná na venkově.

„Ve městech však většinou už podobná hřiště jsou, my se tak soustředíme na místa, kde dosud chybí. Chceme hlavně přimět lidi, aby aktivně trávili volný čas," řekl.

V okolí koupaliště i hala

Multifunkční hřiště stálo necelé dva miliony korun. 

Jeho uživatelé za jeho využívání budou platit sto či dvě stě korun podle počtu hráčů.

Připlatit si pak mohou také za osvětlení.

V blízkosti nového hřiště navíc už existují další sportoviště a rekreační plochy.

Stalo se tak doplňkem nejen haly, ale také fotbalového hřiště či koupaliště.