„Komplikace jsou výrazné. Máme vyřazených 400 kohoutů, kteří čekají venku na rampě, a zákazníci se k nám nemohou dostat," popisoval po poledni pracovník důbežárny XAVERgen. Jméno si nepřál zveřejnit.

„Čeká auto pro odvoz vajec až ze Středočeského kraje. Všechno je uzavřené. Mohou jen čekat," uvedl.

Firma proto nasadila techniku, aby zprůjezdnila polní cestu. Se zákazníky je v telefonickém spojení a informuje je o situaci.

„Traktor to protahuje a další bude v pohotovosti, aby pomohl auta vytáhnout, pokud by byly problémy," popisoval vedoucí pracovník firmy s tím, že na telefonu má momentálně sedm zákazníků, kteří čekají, až se podaří příjezd alespoň provizorně vyřešit.

Ujistil, že drůbež by neměla prochladnout.

„Je na kryté rampě. Má dobré podmínky. Ale potřebujeme ji dnes udat. To doufám, že se podaří," obával se pracovník.

Problémy pociťují i samotní zaměstnanci. Zhruba desítka lidí. Jejich čtvrteční obědy, které firma dováží z Ludmírova, totiž zůstaly vyložené v centru vesnice.

„Pěšky to v rukou nedoneseme. Čekáme, až se tam dostaneme. Zatím se nedostaneme nikam. Snad se lidé dostanou rozumně z práce. Poslední zprávy máme, že ve tři hodiny by to mohli zprovoznit. Uvidíme," dodal pracovník drůbežárny, která v současnosti chová necelých 50 tisíc kusů drůbeže.