Na malé návštěvníky čekalo celkem osm atrakcí. Kromě klasického skákacího hradu si mohly děti vyzkoušet fotbal, střelbu lukem či laserovou pistolí a velkou skluzavku.

„Je to tady úžasné. Mají hodně atrakcí. Přišli jsme kvůli malé dceři, která má moc ráda nafukovací hrady i kolotoče,“ neskrývala radost Vendula Pochytilová.

Mezi spokojené návštěvníky patřila i Jarmila Tichá, jejíž dceru překvapivě nejvíc zaujal fotbal.

„Dcerka má ráda skákací hrady, takže jsme sem šli. Je hodně aktivní, lítá tady jak čert. Nejvíc ji ale baví fotbal,“ podotkla mladá maminka.

MYSLIVCI NA PLUMLOVĚ. Další ročník Hubertských slavností na Plumlově přinesl přehlídku psů i ukázky dravých ptáků. Foto: Deník/Ondřej Kašlík
Svatý Hubert přivábil na Plumlov myslivce a divou zvěř

Festival byl podle ní kvalitně připravený jak pro děti, tak i pro dospělé.

„Není tady nijak narváno, což je super. A mají tady dobré kafe,“ smála se Jarmila Tichá.

Organizátoři se snažili během tří dní korigovat nával dětí tak, aby atrakce kapacitně stačily pojmout všechny zájemce. A to se podařilo.

„Fronty nejsou, protože lidi chodí průběžně. Nachystali jsme vstupenky tak, aby tady nebylo narváno. V pátek jsme tu byli jen do šesti hodin, protože večer tu byl koncert. Největší nápor byl v sobotu a v neděli dopoledne,“ poznamenal pořadatel festivalu Petr Kudláček.

Ten má v plánu přivést festival nafukovacích atrakcí do Společenského domu v Prostějově i v dalších letech.

„Letos to děláme to poprvé. Inspiraci jsme našli v Ostravě, kde něco podobného dělali v obrovských hangárech. My jsme hledali nějaké místo, aby to bylo pokud možno v centru a aby to bylo dostatečně velké. Ten prostor je tu trochu omezený, ale nějak jsme to poskládali,“ těšilo Kudláčka.

Ten počítá s využitím stejných prostor i v dalších letech, změnit se ale mohou atrakce.

„Už teď víme, že bychom to chtěli pro ty nejmenší děti vylepšit. Největší zájem je o skluzavku a kluci se vyblbnou v našem vodním fotbale, který tady ale máme jen na sucho. Voda se napouští ve venkovních prostorech,“ prozradil Petr Kudláček.

NOVÁ SENÁTORKA. Jednoznačnou vítězkou 2. kola se stala Jitka Chalánková.
Novou senátorkou za Prostějovsko je Jitka Chalánková