„Představení britského dramatika Jima Cartwrighta s názvem Dva vzniklo v roce 1989 a je napsáno pro dva herce," uvedla referentka kultury Jana Oulehlová.

Inscenace postupně odkryla jemné mezilidské vztahy a problémy, které je provázejí. Ukázala domácí násilí, touhu zemřít, snahu někoho vlastnit či možnost dokázat odpustit sám sobě. Hlavní role bravurním způsobem ztvárnili Tereza Fialová a Vladimír A. Mátl.

„Nastudoval ji režisér Ladislav Valeš z Rádobydivadla Klapý," řekla Jana Oulehlová a dodala, že hra měla premiéru teprve před pár dny.

„Premiéra inscenace se konala 11. ledna. Je to už dvacátá premiéra ochotnického souboru Zmatkaři z Dobronína a přichází akorát v době, kdy ansámbl slaví dvacáté výročí svého založení. Proto je dvojka v názvu více než symbolická," vysvětlila kulturní referentka.

Divadelní představení si nenechala ujít ani Martina Řeháková z Prostějova.

„Hra mě pobavila i rozesmutnila. Byla hodně ze života a odrážela realitu všedních dnů. Konec byl pro mě velkým překvapením, musím se přiznat, že takový závěr jsem nečekala," řekla po představení.

Seriál Divadelních pátků nabídne ještě dvě představení. V únoru se mohou milovníci divadla těšit na Rádobydivadlo Klapý, které přiveze do Němčic nad Hanou hru Všechno není košér na motivy světoznámého amerického muzikálu Šumař na střeše, v březnu se lidem představí se svým novým titulem Divadelní spolek z Kroměříže.

Vstupenky na jednotlivá představení stojí sedmdesát korun, pokud půjdou oba rodiče s dětmi, dvě z nich mohou zhlédnout představení zadarmo. (ham)