Z celého okresu se totiž do Dzbelu sjely stovky lidí, aby navštívili Pohádkový les. Tradiční akce nabídla zvlášť nejmenším dětem jak zábavu, tak poučení, zároveň je však dostala do zachovalé přírody kolem Borové.

„Jezdíme sem každý rok. Z aktivit pro děti se nám líbí všechny, i doprovodný program," řekla například Lenka Jelínková, která do lesa vyrazila s dětmi.

Ona i další dospělí návštěvníci ocenili především práci a nasazení lidí, kteří se starali dětem o zábavu.

„Oceňuji tu spoustu práce, co musí během příprav dětského dne pořadatelé udělat," řekla zase Petra Janečková.

Ona a spolu s ní desítky a desítky rodičů či prarodičů s dětmi prošla kus lesa, kde na soutěžící čekal tucet úkolů. Ty vesměs prověřily jejich znalost zvířat a pohádkových postav.

Srandovní čarodějnice

Řada dětí pak ocenila také házení na cíl, které si mohli vyzkoušet jak u stanoviště s muflony, tak s košem a s míčky.

Na jiné účastníky pak zapůsobily masky. Vyzdvihla je například Lenka Jelínková, oblíbila si je ale také Natálie Přikrylová, která na cestu Pohádkovým lesem vyrazila s babičkou.

„Nejvíce jsem se těšila na čarodějnice, jsou srandovní. Vždy při focení po nich chceme, aby vyplázly jazyk," usmívala se dívka.

Ani ona nebyla ve Dzbelu zdaleka poprvé. Přítomnost sokolníků, ale také možnost vybrat si a vyzdobit keramický výrobek jí tak nepřekvapily.

Pohádkový les byl pro návštěvníky přístupný od osmi hodin, v poledne do něj byli puštění poslední zvědavci.

Už hodinu a půl po začátku akce si mohli přitom organizátoři pochvalovat.

Podle odhadů Radovana Veselého, který se na dopoledne stal Gargamelem, se totiž kolem jeho stanoviště za dalšími zážitky prohnala přinejmenším stovka dětí.