K vidění byly poznávací značky ze všech koutů České republiky, i když většina účastníku dorazila z Moravy. Návštěvníky lákala nejen auta, ale i setkávání s přáteli s podobným koníčkem. „S lidmi, kteří mají podobné auto, si popovídáme a vytváří se taková komunita. Probereme problémy, řekneme si rady a povyměňují se náhradní díly i vzájemné kontakty,“ popisuje smysl vzájemného setkávání mladý řidič z Olomouce.

První ročník Hanáckého škoda srazu předčil počtem účastníků očekávání organizátoru. Mezi automobilovými nadšenci se objevili i řidiči ze zahraničí, jako například Vlado ze Slovenky. „Jezdíme často na moravské srazy. Mám rád škodovky, protože je to dostupná značka a jsou lehko opravitelné,“ pochvaluje si návštěvník z Trnavy.

Ilustrační foto.
Tragická noc: auto smetlo mladého muže na dálnici

Ne pro každého z účastníků ale byla škodovka vždy vozem číslo jedna. „Dřív jsem nebyl nadšencem škodovek, ale zlanařil mě kamarád. Češi jsou hrdí na to, co sami vytvořili a škodovky se teď dostávají hodně do kurzu,“ všímá si Tomáš z Kroměříže, který by ale raději usedl do jiné značky. „Lepší by byl Ford Mustang, ale to je trochu jiná cenová kategorie. Takže jsme zvolili takového českého mustanga,“ dodal s úsměvem návštěvník srazu.

Hlavním bodem programu byl sobotní orientační závod, při kterém účastníci poznávali okolí Prostějovska, a po návratu do kempu na ně čekal dovednostní slalom. Vrcholem pak byla spanilá jízda, kdy se více než stovka škodovek vydala do ulic Prostějova. Plumlov – Víkend pod Plumlovským zámkem patřil nadšencům škodovek. Do kempu Žralok od pátku do neděle zavítala více než stovka majitelů aut české značky, kteří se zúčastnili orientačního závodu, dovednostních soutěží a dalšího doprovodného programu.

Olomoucký půlmaraton 2017
Olomoucký půlmaraton 2017 - VELKÁ FOTOGALERIE. Najdete se?