Prostějovský celek vstoupil do zápasu opět vynikajícím způsobem, když první dvojice Šlézar-Klaudy po velmi dobrém výkonu zvítězila ve dvou setech a druhá dvojice Valenta-Procházka přehrála v bojovném a dramatickém boji sestavu Plazů, i když až závěrečným míčem.

V trojicích pak Prostějované ve vítězném tažení pokračovali, Klaudy, Šlézar a Roba se střídajícím Omelkou vyhráli ve dvou setech a také průběh utkání další prostějovské trojice ve složení Wiesner, Valenta, Procházka zpočátku naznačoval, že se zrodí další výhra Prostějova. Po vystřídání Procházky Ftačníkem však následovaly chyby Hanáků v útočné fázi a domácí zahrozili úpravou stavu utkání na 1:3.

V singlu dal trenér Prostějova Richard Beneš příležitost Robovi. V prvním setu se teprve dostával do potřebného tempa i do jistoty úderů, ale po setech 10:5 a 10:7 zvýšil vedení Prostějova na 1:4.. Vítězný pátý bod a potvrzení historického postupu Prostějova do finále bojů o 1.ligu zajistila trojice ve složení Valenta, Wiesner, Procházka.

„Kluci si byli vědomi důležitosti zápasu a podle toho k němu také přistoupili," hovořil po návratu do Prostějova uznale trenér Beneš. „Prodloužení semifinálové série nepřipustili, všichni odváděli bojovný nohejbal, i když se chvílemi nedařilo. Nejlepšími byli Honza Šlézar, Kuba Klaudy a Honza Valenta, ale musím vyzvednout i hru Radka Omelky, zejména jeho nahrávky a bloky byly výborné. Přišel na kurt v době, kdy se jeho kolegům nedařilo, prohrávali a on napomohl k obratu v utkání.

Finálová série s Avií Čakovice B se bude hrát opět na dva vítězné zápasy a bude zahájena v Prostějově v sobotu 27.září 2014 v 10 hodin na kurtu u sokolovny na Skálově náměstí. Čakovičtí mají ve svém středu několik bývalých extraligových hráčů a my věříme ve velmi potřebnou podporu našich fandů z hlediště. Občerstvení za velmi výhodné ceny bude tradičně připraveno," zve na špičkový nohejbal trenér Richard Beneš.

Dorostenci TJ Sokol I Prostějov odehráli předposlední zápas základní části dorostenecké extraligy v Horažďovicích a výsledek utkání již nemohl nic změnit na jisté účasti Prostějova v play-off o bronzové medaile. Svým výkonem ale chtěli mladí Prostějované dokázat, že právem patří mezi nejlepší české dorostenecké celky. Do zápasu ale dobře nevstoupili, prostějovské dvojice Ftačník-Příhoda, i Roba-Matkulčík své duely prohrály. Trojice ale přinesly v utkání zásadní zlom, týmy Roba-Matkulčík-Karafiát i Ftačník-Příhoda-Deutsch shodně zvítězily i když velmi těsně. Vložená dvojka Karafiát-Deutsch vyhrála ve dvou setech a singlista Roba následně rozstřílel obvykle nebezpečného Hokra 10:3 a 10:4. Prostějovský Sokol I šel do vedení 2:4, obrácené prostějovské trojice pak hrály svá vítězná utkání na tři sety, a domů si vezli Prostějovští výhru 6:2.

„Naši hráči se v zápasech nevyvarovali chyb, ale vždy příkladně bojovali a velmi silnému soupeři dokázali, že jsou letos lepší. Nejlepším hráčem byl kapitán celku Tomáš Roba, ale za výkony chci pochválit všechny členy týmu," řekl rád trenér Beneš.

Autor: VLASTIMIL KADLEC