Co kvůli váze nyní nemůžete dělat a chcete se do toho pustit po zhubnutí?

Přiznám se, že mě nic nenapadá. Nemám zase takovou nadváhu, aby mě nějak omezovala. Sice se nezadýchávám, ale například když umývám podlahu, hůře se mi ohýbá přes břicho. Hlavně chci zhubnout kvůli estetickému hledisku. Od svatby jsem přibrala 22 kilogramů za osmnáct let a to je pro mě impuls, že bych měla se sebou něco dělat.

Rozhodla jste se sdílet vaše pokroky se čtenáři Prostějovského deníku, jak na vaše rozhodnutí reagovalo okolí?

Já jsem tajně doufala, že z mého okolí nikdo Vaše noviny nečte a jsem překvapená, kolik máte čtenářů. Všichni, co ví, že jsem se dala na hubnutí, mi moc fandí a zajímají se o to, co pro to dělám. Samotné mi hubnutí nešlo, ale když mám nad sebou bič, což já potřebuji, tak je to pro mě hodně motivující.

Podporuje vás při hubnutí vaše rodina/přátelé, nebo vás od toho odrazují? A jak se to projevuje?

Manžel je nadšený, snaží se mi přizpůsobit a začíná se mnou zdravěji jíst. Mám hodně ráda maso se šťávou, kterou jsem vždy zatírala moukou, a to jsem teď přestala. Taky jsem vynechala polévky, které prý roztahují žaludek. Po osmnácti letech manželství jsem začala vařit jinak, zdravěji.

Co pro vás bude v průběhu hubnutí nejtěžší?

Striktní zákaz sladkého a alkoholu. Občas jsem si totiž dala s manželem červené víno, a to mi bude chybět. Taky mi bude chybět sladké, které jsem si dávala každý den. Vždycky ke kávě mi stačil kousek nějaké sladkosti. Nejhorší byl ten první týden. Nyní mám dovoleno si dát čtvereček hořké čokolády. Teď jsem začala jíst podle jídelníčku – častěji a větší porce, a hubnu, to mi hlava nebere (smích).

Jakého nejoblíbenějšího jídla se budete muset kvůli hubnutí vzdát?

Smaženého jídla, jako je například řízek. Ale nejvíce mi budou chybět sladkosti.

Zkoušela jste už někdy zhubnout, držela jste nějakou dietu?

Když jsem loni přesáhla hladinu nadváhy a podle BMI jsem byla v obezitě, to mě naštvalo a rozhodla jsem se se sebou něco udělat. Diety jsem nezkoušela, ale přidala jsem pohyb a omezila jídlo. Dala jsem si například jen polévku a poloviční porci jídla. Nyní jsem zjistila, že je to úplně špatně.

Inspiruje vás v hubnutí nějaká známá osobnost nebo člověk, kterému se to podařilo?

To ne. Trendy v hubnutí ani moc nesleduji, ale když už si něco přečtu, tak zjistím, že člověk aby zhubnul musí snížit příjem a zvýšit výdej. U mě to nějak nefungovalo