„Dokumentaci máme prakticky hotovou, pokud získáme územní rozhodnutí, tak budeme žádat o dotace,“ vysvětlil starosta Morkovic-Slížan Pavel Horák. Podle starosty spolupracují na vybudování cyklostezky zástupci všech osmi obcí, kudy trasa povede.

Celková délka cyklotrasy bude jedenáct a půl kilometru. Stezka bude obousměrná o šířce dvou metrů. V místech křížení se stávajícími účelovými a místními komunikacemi budou vybudovány středové ostrůvky, které znemožní přístup motorových vozidel na cyklostezku.

Z nepoužívaného a náletovými dřevinami zarostlého kolejiště se zachová štěrkové kolejové lože a železniční spodek v celém rozsahu. Na tuto podkladovou vrstvu budou položeny živičné vrstvy.

„Pro mě je jeden z důvodů, proč budovat tuto cyklostezku, ten, aby zůstal zachován tento koridor v krajině,“ dodal starosta Horák. Nejdůležitější funkcí bude samozřejmě turistické lákadlo na projížďku rovinou Hané.

„Naši předci dokázali vykoupit takovou souvislou část území, a dnes by byla škoda nechat ji zchátrat,“ uzavřel starosta Horák.