Interiér restaurace i již dříve opravené kavárny totiž do nejmenších detailů kopíruje původní vybavení z roku 1907. Přípravy na oslavy stoletého výročí Národního domu začaly už před lety. Do rekonstrukce celého objektu, tedy i divadelní části a jeho nejbližšího okolí, investovalo město několik desítek milionů korun. Samotná oprava restaurace včetně technického zázemí přišla na 12 milionů.

„Není pokaždé jednoduché věci vymyslet tak, jak mají vypadat. Architekt Beran, ač mladý, dokázal atmosféru Národního domu nasát natolik, že kdyby se mělo znovu rozhodovat a bylo by to na mě, pověřil bych projektem rekonstrukce opět jeho,“ řekl s poukazem na odvedené dílo místostarosta Miroslav Pišťák.

Do secesní restaurace proniknou i některá představení z programu městského divadla. „Plánujeme v restauraci kulturní akce. Jednou z prvních bude recitál Sester Havelkových, které budou zpívat v chambre séparée,“ uvedla ředitelka divadla Alena Spurná s tím, že tento komorní pořad považuje za ideální příležitost, jak představit zrekonstruovanou restauraci jako scénu pro kulturní podniky.