Davy lidí zamířily na tradiční silvestrovský ohňostroj k Podhradskému rybníku v Plumlově, aby tak společně oslavili nadcházející nový rok.

„Je to neskutečný zážitek. Velkolepý ohňostroj se odráží v zamrzlém rybníce a tvoří tak nezapomenutelný výjev jako z pohádky," uvedla pravidelná návštěvnice silvestrovské podívané Kateřina Milerová, která přijela až z Přerova.

Nebeská show započala za zvuku Dvořákovy Novosvětské symfonie a vyvrcholila zlatými explozemi v doprovodu kankánové melodie.

„Nikdy si to nenecháme ujít, úžasný zážitek a každým rokem lepší a lepší. Pravdou je, že každým rokem je tady také větší zácpa," pousmál se další z diváků Tomáš Kolár.

Dlouhé fronty k přehradě, ale i ucpané silnice doprovázely samotný začátek ohňostroje a mnohonásobně zesílily po jeho konci.

„Stojíme už několik minut na místě a posouváme se po metrech. Je to zacpané už od Mostkovic a do toho tudy proudí davy chodců, jsem zvědavý, kdy se dostaneme domů," posteskl si řidič stojícího automobilu Jakub Obšil s tím, že ale rozhodně nelituje.

„Ten silvestrovský ohňostroj nad zamrzlou vodou za to rozhodně stál," pousmál se popojíždějící ři­dič.