Na nevelkém „rodinném" prostranství nabízeli své zboží stánkaři s keramikou, sklem, dřevěnými výrobky a plechovými přílbami, ale také ti s něčím dobrým na zub.

Největší řada se táhla u masných a uzenářských výrobků, milovníci zabijačky obstoupili také „řezníka Krkovičku", který před jejich zraky rozporcoval celého pašíka.

„Takové prasátko má dobré maso, ale musíme vědět, na co se hodí a co z něj můžeme uvařit," ukazoval řezník lidem libovou panenku. Děti si raději posedaly k místu, kde na ně čekala jarmareční pohádka.

Jeden z vypravěčů žongloval s jablky a někteří z malých diváků to rukama zkoušeli aspoň nanečisto.

„Já bych chtěl být žonglér," obrátil se klučina k babičce, která pozorovala představení s ním. Cibulové placky s různými náplněmi, burčák, medovina, pečené brambory, ale zejména zabijačkové speciality a „polévka za kačku" lákaly návštěvníky.

Zatímco děti se vozily na kolotoči, rodiče ukusovaly vepřové dobroty. „Je to výborná akce," řekla Martina Zezulová z Prostějova.

„A navíc se povedlo počasí, tak jsme tu s celou rodinou, a dobře se bavíme," dodala. V odpoledních hodinách se na hodokvasu objevila i primátorka města Alena Rašková.

„Je to trochu jiná akce, než jsme doposud pořádali, s jinou nabídkou, komornější, ale přesto je tady hodně lidí. Z toho mám radost," řekla primátorka a slíbila, že něco podobného město svým občanům nachystá častěji. „Uvažujeme například o velikonocích," dodala.