Organizátoři však upozorňují, že zbývají poslední volné registrace. 

Na dohled od historického centra Olomouce budou závodit deseti a dvacetičlenné posádky ve sprintu na 200 metrů.
„Kromě soutěžního klání čeká na návštěvníky bohatý doprovodný program zahrnující nafukovací atrakce, jízdu na dračí lodi pro děti mezi 13. a 14. hodinou, koloběžky, segwaye a také šlapací káry,“ uvedl hlavní organizátor Petr Zakopal.

Olomoucký drak 2017 mediální spolupráceZdroj: archiv pořadatelů

Závodní kategorie jsou celkem čtyři a dělí se na SPORT (profesionálové a poloprofesionálové), FUN (přátelé, rodiny, sbory), FIRMY (firemní posádky) a ŽENSKÉ posádky. Cena startovného záleží právě na kategorii a počtu pádlujících. V ceně startovného je zapůjčení dračí lodi včetně kompletního vybavení i páteční tréninku.

Před samotným kláním bude od cca 8.00 porada kapitánů družstev. „Závodníci budou bojovat od 9.00 do 18 hodin. Od 13 do 14 se pak konají dětské jízdy, kde se představí i obyvatelé dětských domovů,“ doplnil Petr Zakopal.

Zdroj: Youtube

Zájemci se mohou registrovat již jen do středy 2. srpna na přihlašovacím formuláři na webu www.zaki-sport.cz, nebo kontaktovat hlavního pořadatele Petra Zakopala na telefonu 773 145 150. Aktuálně je přihlášeno 26 posádek a limit je 32 týmů. Olomoucký drak 2017 najdete i na facebooku, kde organizátoři přidávají nejaktuálnější informace. Zde je odkaz na facebookovou událost akce (https://www.facebook.com/events/220227795050362)

Výběh vlků Hudsonových v olomoucké zoo
Pokousání holčičky vlkem: Bezpečnost jsme nepodcenili, ujišťuje zoo
Fotbalisté Sigmy Olomouc se fotili před prvoligovou sezonou 2017/18
(Opět) prvoligová Sigma se fotila před startem sezony