„Slavili jsme patnáct let a místo narozeninového dortu jsme návštěvníkům připravili Den otevřených dveří," uvedla pracovnice ICM Stanislava Rotterová. Na příchozí mimo jiné čekalo sedmdesát perníčků ve tvaru velké I, které je maskotem prostějovského Centra.

„Kdo přijde, může si ho ozdobit, a potom sníst," řekla Stanislava Rotterová. Den otevřených dveří mělo i Městské evropské informační středisko při ICM. To symbolizovala perníková hvězdička. Kromě toho si zájemci mohli vyrobit své oblíbené placky na kabát nebo mikinu, na oplátku vyplnili anketu, aby pracovníci ICM věděli, co je zajímá a co jim v Centru třeba chybí.

„Narozeninovou party jsme ještě nedělali, ale na každoroční Dny otevřených dveří přijdou desítky zájemců. Věříme, že je uvítáme i dnes, protože mnozí z nich sem rádi zajdou právě proto, že jim nabídneme nějakou kreativní činnost," doplnila Stanislava Rotterová.

ICM standardně navštěvují studenti od 12 do pětadvaceti let, chodí sem ale i babičky vnoučaty. Zdejší počítačové kurzy navštěvují s oblibou také senioři.