Taková informace se během pondělí objevila na informační desce magistrátu.

„V případě, že by se měla vybudovat cyklostezka do Vrahovic, je takové řešení křižovatky podmínkou," potvrdila mluvčí radnice Jana Gáborová.

Vedení města si od stavby slibuje především větší bezpečnost pro cyklisty. Například náměstkyně primátora Alena Rašková poukazuje na složitou dopravní situaci v místě.

„Jedná se o jedinou možnost, jak převést bezpečně cyklisty z centra města do klidnějších Vrahovic. Aktuálně je v místě netypické křížení silnic. Směrem od okraje města se to ještě dá, ten opačný však protínají dvě cesty. Je to zde hodně nebezpečné," uvedla.

Stejné argumenty uvádí také další náměstek, Zdeněk Fišer.

„Je zde nebezpečné odbočování z centra směrem do Vrahovic. Měl by pomoct rondel i nová cyklostezka vedoucí po bývalém chodníku u Agrostroje," sdělil Zdeněk Fišer.

Náměstí Padlých hrdinů v Prostějově

Stavba hned tak nezačne

Z pozice cyklisty zná křižovatku Vladimír Komárek.

„Autem tudy nejezdím. Je ale fakt, že kousek odsud mě na kole srazilo auto. Nevím, třeba bezpečnosti křižovatky rondel pomůže," uvažoval muž.

On i další účastníci silničního provozu si však ještě počkají. Přestože se však oznámení o plánech města už objevilo na internetu, Zdeněk Fišer upozorňuje, že stavba ještě nějakou dobu nezačne.

„Právě jsme ve fázi vypracování technického řešení. Až bude, dostane se na plán investic. Teď se však řeší rondel v Kostelecké ulici, možná se bude pracovat i na novém u Milosrdných. U náměstí Padlých hrdinů to tedy vidím tak na rok 2017," tipnul si Zdeněk Fišer začátek stavebních prací, na nichž se město bude podílet s krajem. Právě kraj vlastní některé z komunikací v křižovatce.