Podle představitelů města bylo koupaliště dokončeno v rekordní době.

„Chtěla bych pochválit firmu, která tu nakonec stavěla. Pracovali až do večera, i o víkendech. Díky nim se koupaliště dokončilo už teď v srpnu,“ řekla primátorka Prostějova Alena Rašková.

Brzké dokončení koupaliště si pochvaloval i náměstek Zdeněk Fišer.

„Nakonec se koupaliště dokončilo v termínu smlouvy. Bylo to velmi hektické, ale firma nasadila obrovské pracovní úsilí,“ řekl.

Některé detaily proto ještě nejsou hotové. „Ještě budeme vysazovat i živý plot, ale na to je čas až na podzim,“ dodal Fišer.

Plumlovská přehrada - 23. 7. 2018
Voda v přehradě je stále na čtyřce, obavy z černého smajlíka se zatím nenaplnily

Parametry bazénu
Délka: 50 metrů
Šířka: 20 metrů
Hloubka:
nejmenší 0,8 metrů
největší: 1,6 metrů

Podle ředitele domovní správy je koupaliště už teď připraveno na nápor nových návštěvníků. Komplikací je, že teď máme před sebou jen dva nebo tři týdny provozu. Příští sezóna bude z tohoto pohledu jednodušší. Už budeme vědět, co a jak,“ řekl Vladimír Průša.

Koupaliště je projektované na více než pět set návštěvníků.

„Myslím si, že do sedmi set návštěvníků může koupaliště fungovat bez problémů,“ dodal Průša.

Problémy můžou nastat s parkováním. Na novém parkovišti je totiž jen 57 stání pro auta. Návštěvníci ale můžou využít i stojany na kola, které pojmou více než sto padesát kol.

Kateřina Brožová.
Před radnicí bude živo. Těšte se na Kateřinu Brožovou, The People i hry pro děti

Vstupné?

Voda na koupališti je udržována na pětadvaceti stupních.

„Teď jsem si vodu zkoušela a je velmi příjemná. Mám opravdu radost, že se to tu otevřelo,“ dodala primátorka.

Vodu si pochvaloval i odvážný plavec, který vodu vyzkoušel jako první. „Je tak akorát. Teplota vody je velmi příjemná. Moc se mi tu líbí, jen je škoda, že bude letos otevřeno tak krátce,“ uvedl Jiří Černošek.

Jako zázemí jsou pro návštěvníky vybudované nové záchody, převlékací kabinky i jedno dětské hřiště. Pro odreagování můžou využít i hřiště na nohejbal a volejbal. Osvěžit se můžou i v místním občerstvení.

Vstupné pro dospělého stojí osmdesát korun, pro důchodce a studenty je vstup za padesát. Od šestnácté hodiny je vstupné na koupaliště levnější.

Ilustrační foto
Stavba podjezdu pro cyklisty se blíží. V Olomoucké u Hloučely

Tomáš Kiss