„Letošní sezónu jsme zahájili v polovině června, ale to přišli jen čtyři lidé," řekla Ivana Doleželová, vedoucí směny a mimo prázdniny studentka oboru cestovní ruch na střední škole v Boskovicích.

„Zato týden před koncem školního roku jich přišlo devětset," dodala.

A rekordní počet? „Myslím, že to bylo bezmála dva tisíce lidí najednou, ale to už bylo opravdu hodně. To nestíhalo ani zdejší občerstvení, z toho jsme neměli radost a návštěvníci samozřejmě také ne," doplnila Ivana Doleželová.

Letos se koupaliště může pochlubit také několika novinkami. Tu zásadní mají pro děti.

„Ti, co jsou přímo odtud a ještě neoslavili 15. narozeniny, mohou od obce získat speciální průkazky na vstup zdarma po celou sezónu. Jen je potřeba mít fotografii a zaplatit příslušný poplatek. I tak potom vyjde lístek mnohem levněji než za normálních okolností," popsal Michal Grepl, jeden ze zdejších plavčíků a budoucí student vysoké školy v Brně

„Pak tu máme 40 nových plastových lehátek, které si člověk může na den pronajmout. Nově se neplatí parkovné a vstupné jsme rozdělili na tři části, celodenní, odpolední od 15 hodin a nabízíme také noční plavání od 19 do 22 hodin," vypočítával Michal Grepl.

Noční plavání je tu podle jeho slov oblíbené, protože sem chodí ti, kteří si chtějí opravdu zaplavat, a to je v padesátimetrovém bazénu v době, kdy už tu není tolik lidí, nejlepší.

Fotka na hrnek

Koupaliště letos také ohřívá vodu pro oba zdejší bazény odděleně.

„Připadá mi to lepší v tom, že malý bazén pro děti tak může být třeba o několik stupínků teplejší, a to se jim určitě líbí," řekl plavčík.

A další novinka – o víkendech se tu mohou nechat lidé vyfotit, fotografie se přenese na hrnek s logem koupaliště, a ten si potom člověk odveze na památku.

Brigádníci, kteří tu pracují, jsou většinou místní nebo z blízkého okolí a vždycky se sem těší, protože tady bývali už jako děti.

„Já jsem sice až ze Smržic, ale přes léto bývám tady," řekla osmnáctiletá Eva Opluštilová, která tu prodává vstupenky.

„Chodím sem ráda, protože se tady potkám i s ostatními kamarády. A je tady krásné prostředí uprostřed lesů," dodala.

Marcela Žůrková