Náhradu však radnice pro návštěvníky sadů nezajistila. Problém s odpadky chce řešit až novým mobiliářem sadů. Ten instaluje na podzim.

„V parku je už druhý měsíc nepořádek,“ postěžoval si Jiří Fiala, člen prostějovských ochránců přírody. „Chápu, že nikdo nemá právo házet odpadky v parku pod nohy. Ale na druhou stranu, kam s nimi?“ ptá se.

Také mladou matku, která chodí s potomky na zánovní dětské hřiště v sadech, trápí chybějící odpadkové koše. „Uvítala bych tu ale i mobilní záchod,“ uvedla žena, která odmítla prozradit své jméno. Nechce se prý zviditelňovat.

Lidé si podle prostějovského místostarosty Vlastimila Uchytila (ODS) počkají na koše ještě několik měsíců. „Je totiž zbytečné dávat v průběhu zahradnických prací do sadů nový mobiliář,“ vysvětlil. „Dáme jej tam až na podzim, kdy revitalizace skončí,“ podotkl místostarosta.

Město, jak poznamenal, ani neuvažuje, že by do té doby nainstalovalo nějaké provizorní koše. A ani mobilní záchod v parku nejspíš nebude. „Neuvažujeme o něm,“ dodal Uchytil.