Koncert, pohádky, minidílna

Nabitý program na pátek a sobotu slibuje seriál akcí s názvem Prostějovská zima. Poslední adventní víkend si mohou lidé zpříjemnit už v pátek vpodvečer, kdy náměstí před radnicí rozezní koncert Pavla Nováka.

Lidé se mohou těšit nejen na vánoční písně, ale i na nezapomenutelné hity jeho otce, jako je Malinká, Pihovatá či Nádherná láska. Koncert startuje v sedmnáct hodin.

Seriál akcí bude pokračovat sobotním programem pro děti v Kulturním klubu Duha. Přichystáno je promítání pohádek, vánoční minidílna a vánoční odpoledne s Michalem Nesvadbou.

Program startuje o půl deváté ráno promítáním pásma pohádek pro nejmenší, v deset hodin se pak na plátně objeví film Tady hlídám já, který za tři hodiny vystřídá Sněhurka a lovec.

Od půl čtvrté se děti mohou těšit na vánoční minidílnu, na tvoření budou mít čas dvě hodiny.

„V osmnáct hodin startuje Michalův salát, kdy Michal Nesvadba dětem představí své království knížek," lákají organizátoři.

Na dvouhodinové promítání pohádek mohou děti vyrazit i v neděli do kina Metro 70, a to od deseti hodin. 

Obce rozezní vánoční koncerty

Hned na několika místech v regionu se o víkendu rozezní hudební nástroje. Depozitář Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem rozezní v sobotu sopranistka Karolína Žmolíková.

Druhý ze série adventním koncertů startuje v sedmnáct hodin, vstupné je sto padesát korun.

Na koncert duchovní hudby Od adventu k Vánocům se mohou těšit lidé, kteří zavítají v sobotu do Určic.

Místní kostel sv. Jana Křtitele rozezní sklady pro sbor a varhany v podání Komorního sboru Magnificat. Koncert, který startuje v sedmnáct hodin, bude řídit ředitel kůru a varhaník katedrály sv. Petra a Pavla v Brně Petr Kolář. Vstupné je dobrovolné.

Na vánoční koncert s živým betlémem se mohou těšit všichni, kteří přijdou v neděli v osmnáct hodin do kostela Nejsvětější Trojice v Plumlově. O vánoční atmosféru se postará Plumlovský chrámový sbor a jeho hosté. 

Dětí nazdobí zvířátkům vánoční stromek

Udělat radost zvířátkům a provětrat se na čerstvém vzduchu budou moct všichni, kteří vyrazí v sobotu s ochránci přírody na předvánoční vycházku z Ptenského Dvorku do Běleckého Mlýna.

„Na několika místech v lese se zastavíme a připravíme nadílku pro různé druhy lesních zvířat. Ozdobíme si vánoční stromek pro ptactvo a doplníme ho i dobrotami pro ostatní zvířátka," lákají ochránci z Ekocentra Iris.

Cesta povede po žluté turistické značce kolem stájí a jezdeckého areálu na Zámečku a kolem obory s divočáky, jeleny a daňky, cílem je Bělecký Mlýn, kde se mohou rodiče s dětmi občerstvit a prohlédnout si zookoutek.

„Odjíždíme vlakem kolem desáté hodiny z Prostějova do Ptenského Dvorku, zpět se vrátíme kolem půl třetí odpoledne. Vezměte si s sebou různé dobroty pro lesní zvířátka, jako jsou jablka, mrkev, ořechy, kukuřici, slunečnici, kaštany nebo klasy prosa, ale mohou to být i předem vyrobené pochoutky, které zavěsíme na vánoční stromek," vzkazují ochránci přírody.