Aerobic maraton v Kostelci

Kostelec na Hané - Spoustu pohybu i poznání nových lidí nabídne sobotní akce v kostelecké sokolovně. Sejdou se zde vyznavači pohybu a zdravého životného stylu, aby se zúčastnili Aerobic maratonu. Během něj si budou moct vyzkoušet zumbu, posilování či power jógu. Pokud se tedy nebojíte, že se poněkud zapotíte, tak neváhejte a dorazte. Akce začíná o půl deváté ráno. (sob)

Zámkem provedou anděl s čertem

Plumlov - Již tradiční zpestření prohlídek památky nabídnou o víkendu na zámku v Plumlově. Jeho sály se opět zaplní pohádkovými bytostmi a také smíchem – herci-amatéři uměli a umí pobavit jak děti, tak dospělé. Tentokrát návštěvníky přivítají čert Hejhulák a anděl Petronel. Pohádkové prohlídky budou trvat během obou víkendových dnů a to od deseti hodin. Začátek poslední prohlídky je pak v sedmnáct hodin. (sob)

Do Žraloka za humorem

Plumlov - Spoustu nekorektního humoru nabídne v pátek plumlovský autokemp Žralok. Zavítá sem totiž Komediograf v čele s hercem Lukášem Pavláskem.

"Nekorektno je jedinečný způsob, jak reagovat na nekorektní dobu. Ale nebojte se, smích vás ochrání," zvou na akci pořadatelé. Nekorektní skeče začínají v devatenáct hodin. (sob)

Děti vyrazí za studánkami

Prostějov, Seloutky - Dlouhá zima se podepsala na lecčems. Včetně studánek. Přesvědčí se o tom účastníci jejich sobotního odemykání. Ekocentrum Iris si navíc pro děti během vycházky za studánkami připravilo i nemálo zábavných aktivit. Sraz je naplánovaný na sobotní devátou hodinu k zastávce autobusu v Domamyslicích. (sob)

Mladý klavírista přichystal koncert

Prostějov - Na umění klavíristy Daniela Juna se mohou těšit o víkendu milovníci hudby. Mladý interpret jim nabídne výběr z díla W.A. Mozarta či J. Nováka. Umělce už mohli lidé zaznamenat na řadě akcích nejen v Prostějově, účastnil se třeba několika ročníků festivalu Pod Lipami. Tentokrát zahraje ve sboru církve Českobratrské evangelické na náměstí U Kalicha. Koncert začíná v neděli s úderem devatenácté hodiny. (sob)

Férová snídaně u knihovny

Prostějov - Podivná výměna, že? Ne tak ale v Prostějově. Férová snídaně už se totiž stala tradiční součástí kulturního programu ve městě. A o co jde? Stačí, když doma něco upečete, ukuchtíte a donesete do parčíku k městské knihovně. Zde se v sobotu po desáté hodině uvelebte a snězte si své domácí produkty s lidmi, které můžete zároveň poznat. Stejně tak můžete zjistit i mnoho nového o tom, co jsou to Fair trade potraviny i další výrobky. (sob)

V Konici ožije zámek i ''podzámčí"

Konice - Spoustu zábavy i návrat do historie. Obojí chystají na neděli pořadatelé Dne muzea v Konici. Po jedné hodině zde zámek i přilehlý park obsadí umělci, šermíři i sokolníci. K dispozici budou mít lidé také prohlídky Muzea řemesel v zámku. Organizátoři akci pořádají u příležitosti udělení krajské ceny za výjimečný počin v oblasti lidové kultury. (sob)

Němčice zvou na cyklistickou parádu

Němčice nad Hanou - Že spojení umění a sportu není nesmysl dokáží v sobotu v Němčicích nad Hanou. Zdejší sokolovna se totiž po desáté hodině stane dějištěm mistrovství České republiky v krasojízdě žáků. Návštěvníci tak uvidí skvělé kousky a kreace na kolech. Za redakci ale doporučujeme: podobné fintičky na kole raději bez pořádného tréninku nezkoušejte…