Seloutky se ponoří do sedmdesátek

Sál Obecního úřadu v Seloutkách se v sobotu od dvaceti hodin vrátí v čase o pěkných pár let. Chystá se tu totiž druhý ročník maškarního bálu, jehož tématem jsou letos sedmdesátá a osmdesátá léta. Návštěvníci se tak budou moci těšit nejen na hudbu dvou dýdžejů, ale také na zábavné vystoupení kouzelníka Mišugeho a na bubble show.

Program maškarního bálu doplní ještě taneční vystoupení a nebudou chybět ani míchané koktejly, tombola a soutěž o nejlepší převlek. To vše za příjemných 150 korun. Pokud ještě nemáte zakoupen lístek, můžete si jej zarezervovat na Obecním úřadu v Seloutkách, a to na čísle 582 357 772. 

VÍCE ZDE…

V Prostoru bude festival filmů

Prostějov – Možnost něco se dozvědět budou mít návštěvníci kavárny Prostor v Prostějově, kde se chystá víkend plný dokumentárních filmů o jídle.

Program minifestivalu započne v sobotu ve 13 hodin, kdy se bude promítat dokument Neboj se a jez!, třetí a zároveň poslední dokument je v sobotu naplánován na 16.30.

V podobném duchu bude pokračovat i nedělní program, který začíná ve 13.30. Filmy s tématikou udržitelného rozvoje a jídla si zájemci můžou vychutnat u drinků šetrných k přírodě nebo veganských dezertů.

„Vaší účastí se stanete součástí sympatického kulturně-osvětového filmového projektu, který se jako jediný v ČR zabývá globálními problémy výroby a spotřeby jídla,“ dodali organizátoři akce. (zm)

Echo zve na koncert alternativních kapel

Prostějov – Nezávislý prostor Echo v Kostelecké ulici v Prostějově chystá na sobotní večer koncert kapel, které svou nevšedností budou určitě bavit. Se svým alternativním art rockem se představí Blaho 19, zástupcem alternativního punku bude Durchumdurch. Program doplní také undergroundové kapely Bullfrog a Vadamateriálu. Alternativní hudební nášup startuje v 19 hodin. (zm)

Ve Víceměřicích bude díky Gořalce veselo

Víceměřice – Kdy se pije slivovice? Když je! Takovým mottem se budou řídit ve víceměřické košíkárně v Domově u rybníka v sobotu od 14 hodin. Chystá se tu totiž veřejná degustace ovocných pálenek a domácích likérů. K tomu všemu zahraje i hudba na dobrou náladu a nebude chybět ani něco k zakousnutí. (zm)

Na karneval do Obědkovic a Biskupic

Obědkovice, Biskupic – Víkend si zpestří i děti v Obědkovicích a Biskupicích, kde se chystá od 14.00 karneval. Ten obědkovický se koná v místní sokolovně a vstupné pro rodiče činí 20 korun, v Biskupicích se zase všichni sejdou v budově bývalé školy a můžou se těšit na šaška Vikiho. Na obou karnevalech nebude chybět dětská disko show. (zm)

V Určicích oslavám žen věnují odpoledne

Určice - Na dvouhodinový program k Mezinárodnímu dni žen lákají na víkend do určické sokolovny. Lidé, kteří si sem najdou cestu se mohou těšit na zpěv i tanec, hlavně však na spoustu zábavy. Do určic totiž přijede taneční skupina Druhý dech z Kralic na Hané, o další hudbu se postará Jiří Helán. Akce začíná v sobotu v patnáct hodin, vstupné je třicet korun. (sob)

Děti pobaví klauni

Ludmírov - Radost nejmenším budou v sobotu rozdávat v Ludmírově klauni. V sále zdejšího zemědělského obchodního družstva se od patnácti hodin budou bavit děti nejen za pomoci klaunů, přispějí k tomu i soutěže. Pořadatelé z obecního úřadu v Ludmírově slibují i zajištěné občerstvení, hlavně ale spoustu zábavy pro malé. Vstupné je dobrovolné. (sob)