Na Kosíř a zpět. Čeká i hořká odměna

Čelechovice na Hané – Dali jste si novoroční předsevzetí, že budete mít více pohybu, ale zatím se vám to nedaří? Jedinečnou možnost, jak začít, máte tuto sobotu v Čelechovicích na Hané, kde bude začátek už sedmnáctého ročníku Zimního putování, které vede přes Velký Kosíř a končí opět v hanácké obci.

Pochod pořádaný čelechovickým Sokolem si za ta léta vybudoval pověst velmi atraktivní akce, na kterou se sjedou turisté nejen z celého okresu, ale i mimo něj. Což dokazuje i účast z minulého ročníku.

„Na startu jsme měli na sto pětašedesát lidí," těšilo starostu místního Sokola Ladislava Doseděla.

Letos bude čelechovická sokolovna, odkud se pochod startuje, otevřena od osmi do jedenácti hodin. Po tuto dobu budou moci návštěvníci přijít se zaregistrovat, zaplatit startovné 20 korun a pak se směle vydat směr Kosíř. „Trasu je možno absolvovat jak pešky, tak i na kole, běžkách nebo saních. V sokolovně, kde je opět cíl, obdrží účastníci diplom a medaili," doplnili základní informace pořadatelé akce.

Ti, kteří se nespokojí jen s občerstvením připraveným organizátory, si mohou dojít pro hořkou odměnu, bude je to však stát pár sil navíc.

„Je tu také ještě možnost dojít do pivovaru Kosíř ve Lhotě pod Kosířem, a to od 13 hodin," dodali organizátoři. (zm)

Němčická sokolovna se promění v ledové království

Němčice nad Hanou – Kdo z dětí by neznal Elsu, její sestru Annu nebo třeba sněhuláka Olafa, kteří neodmyslitelně patří k velmi oblíbené pohádce posledních let Ledové království. A právě na motivy tohoto animovaného filmu se v Němčicích nad Hanou rozhodli, že udělají v místní sokolovně karneval.

„Jedná se už o tradiční akci. Začátek je naplánován na neděli od 14.30 a vstupné činí pro děti 20 korun, pro jejich rodiče pak o deset korun více. Všechny děti tedy zveme, aby přišly v masce a užily si spoustu her, písniček a zábavy," dodali organizátoři z DDM Orion. (zm)

Dřevnovice zažijí pirátskou invazi

Dřevnovice – Sál kulturního domu v Dřevnovicích se při sobotním odpoledne promění na pirátskou loď plnou malých a velkých pirátů. Od patnácti hodin se tu totiž pořádají dětské šibřinky. „Zveme všechny malé piráty a pirátky na pirátskou loď. Budou je zde čekat hry, tanec a různé soutěže. Vstupné je dobrovolné," zvou pořadatelé. (zm)

V čajovně budou řešit, jak si užívat život naplno

Prostějov – Tradiční páteční večery u čaje v Čajovně pod pokličkou pokračují přednáškou na téma Jak žít a užívat si život naplno. „Přednáška se koná od 17.30 a hostem bude Adolf Goebel mladší. Příspěvek na přednášku činí 50 korun a je nutno se přihlásit dopředu na e-mail info@cajovnapodpoklickou.cz," informovali organizátoři z Čajovny. (zm)

Turisté z Konice chystají vernisáž vlastní výstavy

Konice – Zavzpomínat si na četné akce, na kterých viděli různé krásy přírody, si můžou turisté nejen z Konice. V pátek v 17 hodin totiž startuje v zámecké galerii v Konici vernisáž výstavy k výročí založení místního Klubu českých turistů, a to za účasti zakládajících i současných členů. (zm)