Den Street Workoutu

Prostějov – Už rok mohou Prostějované cvičit na work-outovém sportovišti v Kostelecké ulici. Při příležitosti prvního výročí tak právě zde v sobotu od čtrnácti hodin proběhne velkolepá oslava, na které se ve cvičení se svou vlastní vahou představí nejen ti nejlepší z Prostějova, ale dokonce i z celé republiky.

„Jeden z nejvýznamějších sportovních projektů města v roce 2016 si bezesporu zaslouží odpovídající oslavu, proto jsme se rozhodli uspořádat akci s názvem Prostějovský den street workoutu,“ informoval organizátor Dalibor Nenál.

„Největším lákadlem bude vystoupení nejen různých street workoutových skupin, ale i Marka Matise a Kate Weisserové, kteří patří k nejlepším v republice. Zajímavý bude také souboj Prostějovana Patrika Picka s olomouckým soupeřem Davidem Beniškem. Ti změří své síly například ve shybech nebo dřepech se závažím. Na programu toho je ale víc, jako například vystoupení jedné z nejlepších tanečnic v pole dance, soutěže pro veřejnost nebo workshopy,“ dodal průkopník prostějovského workoutu Dalibor Nenál. (vor)

Běžci vyběhnou z Prostějova do Repech

Prostějov, Repechy – V neděli od devíti hodin vyběhnou všichni nadšenci do běhání na trasu dlouhou 22 kilometrů, začínající od haly Sportcentra DDM, vedoucí přes Repešský žleb a zakončenou u penzionu Lada v Repechách. Běh Repechy 22K Run se uskuteční už popáté a jako vždy je očekávaná hojná účast. Narozdíl od prvních ročníků se však nejedná o závod.

"Stejně jako vloni, i letos se jedná o volný neorganizovaný běh, neboť k oficiálnímu závodu nelze získat povolení, přestože se běží po veřejně přístupné stezce Repešským žlebem. Proto není žádné startovné. Občerstvení, ceny a medaile zajišťujeme na svůj náklad. V cíli můžete přispět dobrovolným příspěvkem ve výši do 100 korun na činnost klubu," vysvětlili organizátoři.

Registrace k běhu je možna od 8.15 na startu závodu. Z Repech je také za poplatek 50 korun zajištěn odvoz zpátky do Prostějova. (vor)

Žralok obsadí Trabanty

Plumlov - Z celé Moravy se sjedou všichni milovníci aut značky Trabant na sraz do plumlovského kempu Žralok. Ti tak tento víkend uspořádají například spanilou jízdu do Prostějova nebo si zkusí svoji zručnost v dovednostních disciplínách. Vítáni jsou i diváci, kteří se tak po celý víkend mohou v kempu kochat touto socialistickou krásou. (vor)

Do Metra na hobití maraton

Prostějov - Vůbec první filmový maraton čeká tuto sobotu prostějovské Kino Metro 70. Na programu bude od patnácti hodin promítání slavné trilogie filmů Hobit. Velkolepou podívanou lze možnou zhlédnout za 200 korun, začátek promítání jednotlivých filmů je vždy po třech hodinách od začátku maratonu. Pokud má někdo v plánu zhlédnout pouze jeden film, zaplatí 80 korun.