Na přehradě zahraje Olympic

Plumlov, Mostkovice – Želva nebo Jasná zpráva. Známé písničky rockové legendy Olympic rozezní v sobotu plumlovskou přehradu.

Koncert české kapely odstartuje v devatenáct hodin na pláži U Vrbiček, kdy na pódium vtrhne nejprve Pryor & Penzistor. Za vstupenku zaplatí lidé na místě 350 korun, v případě nepříznivého počasí se koncert kapely přesune do Společenského domu na Komenského ulici v Prostějově.

Na plumlovském zámku se odehraje tajuplný příběh

Plumlov – Na čarodějnou legendu z lužickosrbska se mohou těšit lidé, kteří zavítají v neděli na plumlovský zámek. Divadlo Geisslers Hofcomoedianten přijede se hrou Já jsem Krabat.

„Jedná se o tajuplný příběh upředený z legend o Krabatovi, který si nebezpečně pohrává s černou magií, hýří analogovými projekcemi a variuje lužickosrbské písně," přibližuje divadelní ansámbl. Představení startuje v devatenáct hodin. 

Festival Pod lipami - víkend plný zábavy

Prostějov – Pořádnou porci muziky různých žánrů, divadlo pro děti, dětský koutek, divadelní představení, výstavy či autorské čtení poezie. Na bohatý program a pestrou škálu kultury se mohou těšit všichni, kteří začátkem srpna zavítají do prostor Českobratrské církve evangelické na náměstí U Kalicha, aby si užili multižánrový festival Pod lipami.

Čtvrtý ročník navíc přinese jednu změnu. Místo jednoho dne zažijí návštěvníci hned tři dny hudby a zábavy. Výtěžek z festivalu věnují organizátoři místní pobočce Člověka v tísni.

PROGRAM a VÍCE ZDE

V Konici si dají dostavení divadelníci

Konice – Pět divadelních ansámblů se sjede v neděli do Konice, aby ukázaly lidem své umění. Na nádvoří místního zámku se bude posedmé konat divadelní festival Divadla na zámku. Letošní ročník odstartuje ve čtrnáct hodin divadelní soubor Řád červených nosů s představením Letem světem s malým ptačím kabaretem.

„Lidé se mohou těšit na Konkurz do cirkusu Pižďuch v podání Klaun Family, na taneční vystoupení Country kamarádů, Poslední aristokratku divadelního souboru E. Vojana či na Nájemníky pana Swana v podání Ochotníků z Boskovic," vyjmenovali organizátoři. Divadelní festival potrvá do dvaceti hodin. 

Milovníci severské chůze vyrazí od lázní

Skalka – Na další vycházku se speciálními holemi mohou vyrazit příznivci nordic walkingu. Protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu a udělat něco pro své zdraví mohou v pátek.

„Sraz je před budovou lázní Skalka v šestnáct hodin. Vycházka potrvá zhruba dvě hodiny," láká Lenka Sehnalová, lektorka nordic walkingu, který je mezi lidmi stále populárnější. Nordic walking je dynamická chůze se speciálními sportovními holemi.

„Ruce při odrazu hůlkami odlehčují až třicet procent váhy těla, pomáhají srdeční pumpě, podporují rovnoměrný krevní oběh a brání vzniku otoků. Při běžné chůzi se totiž krev hromadí v nohou. Při severské chůzi pracuje devadesát procent všech svalů, což je výhoda, kterou jiné sportovní aktivity nemají. A spalují se tuky, a ne cukry," vysvětlila lektorka. Za kurzovné včetně zapůjčení holí zaplatí zájemci padesátikorunu­. 

Koničtí hasiči oslaví 140. narozeniny

Konice – Oslavy 140. výročí založení hasičského sboru mají v sobotu naplánovány v Konici. Hasiči se začnou scházet od třinácti hodin u zámku, ve čtrnáct hodin vyjde průvod k soše svatého Floriána, který je patronem hasičů. Po položení věnce a slavnostním proslovu budou oslavy od patnácti hodin pokračovat ukázkami z minulé i soudobé techniky.

„Hasiči ukáží i zásah u dopravní nehody, hašení auta či hašení pánve od hořícího oleje," nastínili organizátoři s tím, že od sedmnácti do devatenácti hodin pak předvedou parašutisté seskoky. Na oslavách nebude chybět ani prodej požárního vybavení a bohaté občerstvení.