Hody na náměstí

Už po pětatřicáté potěší o víkendu všechny Prostějovany tradiční hodové slavnosti. Letos navíc se zajímavými hudebními hosty. Například hned v sobotu od 14.00 se na náměstí T. G. Masaryka chystá koncert Martina Maxy za doprovodu prostějovských hudebníků.

Sobotní program pak ještě doplní od 16.00 skupina Soláň, od 18.00 kapela Jablkoň, která se nachází na pomezí vážné hudby a popu. Nedělní program načne od osmi hodin se svými kroji kapela Vlčnovjanka, dále bude program pokračovat vystoupením dětských souborů či skupiny Folk Team.

Velkým tahákem bude od 13.30 koncert známého folkového zpěváka Jožky Černého. O hodinu později pak započne odpolední program, a to nejdříve průvodem krojovaných souborů za doprovodu dechové hudby centrem města, poté oficiálním zahájením, které ponese název Či só hode? Naše!

Slavnosti zakončí svým koncertem v 18.00 Barbora Poláková. „Jedná se o zpěvačku, která získala v loňském roce celkem tři ceny Anděl, jednu z nich za píseň Nafrněná,“ představují organizátoři ve své pozvánce.

Prostějovské Hanácké slavnosti
Prostějov ožije Hanáckými slavnostmi, s cimbálovkou i Bárou Polákovou

Kino zve na filmovou legendu

Pojďte si zavzpomínat na kultovní snímek, který spatřil světlo světa v roce 1999. Matrix, v němž si hlavní roli zahrál Keanu Reeves, překvapil tehdejší diváky svou propracovaností a řadou filozofických aluzí. I proto se jej kino Metro 70 rozhodlo zařadit na nedělní program. Filmový zážitek si můžete vychutnat za 100 korun. (vor)

Pohádková cesta Kostelcem

Mateřské centrum Kostelec na Hané spolu s městem pořádají v sobotu pro všechny děti pohádkovou cestu Kostelcem. Začátek je ve 14.00 před městským úřadem, děti si pak projdou různá kostelecká zákoutí a uličky. Na trase děti čekají také různé soutěže o ceny. Startovné se platí pouze za děti, a to dvacet korun. (vor)

Stavba národního olympijského centra v Prostějově
Jak dopadne Národní olympijské centrum? Dotaci ani příští rok nedostane

Dobývání Plumlova

Pořádný rachot mohou v sobotu čekat návštěvníci Plumlovského zámku. Po roce se sem totiž vrací akce Dobývání Plumlova. Co to znamená? Že se po nádvoří zámku budou prohánět desítky nadšenců v uniformách Rumunské či Rudé armády a také jednotky SS.

Chybět nebudou ani partyzáni a pro lidi, kteří neholdují střílení bude připravena polní nemocnice a ukázky výbavy a výstroje vojáků z dob druhé světové války. Organizátoři taktéž lákají na jedinečný exemplář tanku. Vřava na zámku bude probíhat mezi desátou a šestnáctou hodinou, podrobný program akce je k dispozici na webu Plumlovského zámku. (sob)

Ilustrační foto.
U Hloučely vyroste tříhektarový park