Pod Lípy za hudbou i workshopy

Tradice pokračuje. Multižánrový festival Pod lipami, který dával prostor hlavně mladým umělcům, se představí v novém kabátě a provedení již v tuto sobotu od 16.00 ve farní zahradě U Kalicha.

Na první pohled je největší změnou festivalu jeho název, který nyní nese jméno Pod lípy bez pípy. Festival navíc bude nyní pouze jednodenní, místo klasických dvou dnů.

Skladba kapel však zůstává, k vidění a slyšení budou ty, které vyznávají alternativnější žánry hudby. Návštěvníci si budou moci užít také komiksový workshop, fotografie Boba Pacholíka či pásmo studentských animovaných filmů. Občerstvení pak bude jak v řeckém stylu, tak v podání prostějovské kavárny Canall. (vor)

Na Řízkové odpoledne zve Camp Žralok

Příznivce masových jídel potěší Řízkové odpoledne aneb řízky na X způsobů, které pořádá v sobotu Camp Žralok. Pořadatelé zvou na oblíbený masový pokrm v mnoha variantách.

„Uděláme řízky na sedm osm různých způsobů, cenově kolem šedesáti korun, a kdo chce, tak přijde a nacpe se jimi,“ vysvětlil provozovatel Campu Žralok Petr Piňos. Akce potrvá od druhé hodiny až do večera, kdy od sedmé hodiny vystoupí hudebník Elly Jay, který večer doprovodí svým zpěvem a hrou na klávesy. (mma)

Zámek Plumlov návštíví světový chůdoherec

V sobotu v 19.00 se bude na zámku v Plumlově konat představení, které diváci jen tak nezapomenou. V představení Don Quijote de la mAncha se představí i světově známý chůdoherec Lennoire Montaine.

„Jedná se o takovou didaktickou klauniádu v režii pana Bolka Polívky na nádvoří zámku. Představení přináší pohodu a spoustu smíchu, také však potěšující dárečky. Je vhodné i pro rodinu s dětmi,“ řekli pořadatelé.

Vstupenka na představení vyjde v předprodeji na pokladně v zámku na 80 korun.

Pyžama ovládnou Víceměřice

Pořádná pyžamová párty se chystá v sobotu od 17 hodin v chatě ve Svodnici ve Víceměřicích.

Všichni návštěvníci se mohou kromě zábavy těšit i na tombolu, do které mohou svými recesistickými předměty přispět také. Vstupné je pro návštěvníky v pyžamu zdarma, pro ostatní 50 korun.