Restaurant day láká opět na chobotnice, přibudou ryby

Prostějov – Gastronomický zážitek čeká v sobotu na návštěvníky Národního domu v Prostějově. Zahrada zdejší restaurace se totiž po ročním čekání zaplní desítkami stánků s dobrotami, které si připravili lidé u sebe, podomácku. Co že je to za akci? Hádáte správně – Restaurant day.

Tím už několik let zpříjemňuje lidem život Milada Sokolová. „Máme zatím nahlášené necelé tři desítky stánků,“ prozradila organizátorka. Vyzdvihla zároveň některé pokrmy, které budou na akci k mání.

„Exotické pokrmy zastoupí čerstvé chobotnice, které přivezu tento týden z Chorvatska. Také budou nově pečení pstruzi z Čertových rybníků. A dále klasika: zákusky, sýry, pečivo, sushi či tvarůžky,“ láká Milada Sokolová na akci, která začne v jedenáct hodin. Kdo ale přijde po poledni, můžou mu pro tradičně velký zájem lidí zbýt jen oči pro pláč.

Úsměv se zde naopak chystají vykouzlit milovníkům piva. Ani letos by totiž neměli přijít zkrátka. „Každý rok bývá stánek s domácím pivem, letos by tomu nemělo být jinak,“ prozradila Sokolová.

Ilustrační foto
Chystejte plavky! Víkend bude letní, pak přijdou tropy

Park i se zámkem bude patřit dětem

Čechy pod Kosířem – Spoustu zábavy pro nejmenší nabídne v sobotu zámek a zámecký park v Čechách pod Kosířem. Na programu je totiž dětský den, který od čtrnácti hodin zaplní areál aktivitami. Před oranžerií se mohou děti těšit na loutkové divadlo, v zámku na prohlídku s princeznou. A park, ten se stane už tradičně dějištěm řady aktivit a soutěží pro děti. Program začíná ve 14 hodin. (sob)

Létající rabín oslní Plumlov

Plumlov - V sobotu se na Plumlovském zámku bude konat koncert známé skupiny Létající rabín. Kapelu, která připomene slavnou židovskou minulost Prostějovska, si můžete užít v Kamenném sále od sedmé hodiny večerní. Skupina se skládá z pěti členů hrajících na hudební nástroje. Jmenovitě Jana Dosedělová, Vojtěch Pospíšil, Miroslav Ondra, Vojtěch Peštulka a Pavel Jurečka. Kapela se zviditelnila svým vystoupením i v zahraničí, jako například v Polsku, Slovensku nebo v New Yorku. Jsou držiteli Ceny Olomouckého kraje 2011 a Ceny města Prostějova 2008. Vstupné je sto padesát korun na osobu. Předprodej vstupenek je v kavárně na zámku, ale kapacita sálu je omezena. (will)

Ilustrační foto
Chceme větší bazén! Pod peticí přibývá podpisů

Žralokem zazní burácení motorů

Plumlov - Na dvoudenní program se mohou tento víkend těšit vyznavači tunningu. Autokemp Žralok se tak zaplní řvaním motorů, ale také působivými světelnými efekty. Zvlášť zajímavá v tomhle směru může být sobotní Neon show, která začíná ve 20 hodin. Autokemp Žralok touto akcí ukazuje, že se z něj pomalu ale jistě stává místo jako dělané pro srazy čtyřkolých i dvoukolých mazlíčků. (sob)

Ve sboru představí Dvořáka i Mozarta

Prostějov - Na pěkný poslech zvou pořadatelé koncertu do evangelického sboru na náměstí U Kalicha. V neděli večer se zde představí Eliška Munsterová a Lucie Fišerová. Ty předvedou árie a písně od Dvořáka či Mozarta. Zpěvačky nepřímo navážou na tradici koncertů ve sboru, například dva týdny před tímto vystoupením se zde představil klavírista Daniel Jun. Koncert začíná v osmnáct hodin. (sob)

Ilustrační foto.
Vzhůru na muzejní noc, láká i na výstavu o pravěku

Lázně hostí přespolní běh

Skalka - Protáhnout své kosti a svaly budou mít v sobotu šanci příznivci běhu. Zvláště toho přespolního. Přesně v této kategorii prověří sportovce 11. ročník memoriálu Radomila Večeři. Závod dospělých začíná o půl jedenácté v areálu lázní, děti si budou muset přivstat. Bližší informace na www.svetbehu.cz/vysledky/18405--beh-ve-skalce-memorial-radomila-veceri/

Na Němčicku budou poznávat kraj na kole

Němčicko - Na spoustu zábavy i pohybu se mohou těšit účastníci sobotní akce v Němčicích. Ale také jinde v okolí. Organizátoři totiž na sedmadvacátý květen nachystali událost s názvem Střední Hanou na kole. Při ní z Němčic i okolních obcí vyrazí cyklisté na toulky krajem rovinatým, ale také mírně zvlněným. V Ivani se pak mohou po čtrnácté hodině těšit na zábavný program, chybět nebude ani zábava na večerní a noční hodiny. Start v Němčicích je naplánovaný na devátou hodinu, konkrétně od knihovny. (sob)

Maňáskové divadlo počtvrté rozesměje děti

Kostelec na Hané - Hezký zážitek si v sobotu odnesou děti z kostelecké sokolovny. Už počtvrté se jim o úsměv bude starat maňáskové divadlo, které tentokrát představí radosti i trampoty v pohádce O pejskovi a kočičce. Představení začíná v deset hodin, vstupné je dobrovolné. (sob)

Ilustrační foto
V Prostějově se bude soutěžit o nejlepší guláš. Přidáte se?