Minulý předseda Michal Bartošek do vedení hledal někoho, kdo má dlouhodobé plány s hokejovým klubem.

Místního podnikatele Michala Tomigu odmítl. Jak Bartošek řekl, bylo to z důvodu koncepčnosti po sportovní stránce ohledně seniorského hokeje. Sám Tomiga má ale pořád zájem o prostějovskou hokejovou mládež.

Bartošek nadále zůstává většinovým majitelem HK Jestřábi PV s.r.o. „Ta je servisní organizací klubu. Chodem klubu se zabývá občanské sdružení, a to má teď nové vedení,“ objasnil Bartošek.

V klubu po Bartoškovi zůstal dluh 5,3 milionu korun. Milion šest set tisíc z toho klub dluží Domovní správě Prostějov, 2,3 milionu hráčům a 1,4 milonu za výbavu.

„S hráči jednáme o dluzích a Domovní správě jsme dali nabídku na uhrazení osmi set tisíc,“ dodal Zabloudil.

Domovní správa trvá na vyřešení pohledávek a kromě pokračujících jednání připravuje i právní kroky.

„Pan Průša z Domovní správy dával pokyn advokátní kanceláři, která správu zastupuje, aby učinila veškeré právní kroky k tomu, aby byl dluh uhrazen v plné výši,“ sdělil prostějovský místostarosta Alois Mačák.

Mezi fanoušky panuje pocit nejistoty, zda se vůbec hokej v Prostějově bude hrát. Iveta Pekáčková z prostějovského fanklubu podotkla: „Pro nás je to jiskřička naděje. Minulost pana Zabloudila je minulost, hlavně aby se klub tady dal dohromady.“

„Za předsedy Bartoška byla komunikace mezi klubem a příznivci vždycky špatná. Na oficiálních webových stránkách vypnul diskusní fórum s odůvodněním, že by naše fanouškovské pseudonázory odradily případné sponzory,“ vysvětlila Pekáčková. „Snad se to s novým vedením zlepší,“ doufá.

Zabloudil podniká v pohostinství a prodeji ojetých aut. Je spolumajitelem autobazaru v Brně a majitelem několika pohostinských zařízení ve Veselí nad Moravou, Vyškově a Šumperku.

I nadále zůstává aktivní jako výkonný ředitel vyškovského hokejového klubu HC Žraloci, kde působí čtyři roky. Svým angažováním ve dvou klubech neodporuje pravidlům Českého svazu ledního hokeje, protože vykonává různé funkce.

„Do hokeje ve Vyškově jsem vstoupil s tím, abych nastartoval mládežnické celky. Naplnilo se deset tříd a naše juniorka bojovala o postup do první ligy,“ shrnul své působení Zabloudil. V posledním roce se ale klub potýkal s nedostatkem finančních prostředků.

Přesto je jeho působení ve vyškovském hokeji rozporuplné. Vyústilo v chaos mezi místními hokejisty a ve vznik nového Městského bruslařského klubu Vyškov (MBK).

„Za pana Zabloudila zmizeli žáci, junioři a dorostenci v podstatě ze všech soutěží,“ vysvětlil sekretář MBK Vyškov Karel Gamba.

V plánu byla i užší spolupráce mezi mladými Žraloky a Jestřáby, která ale vyvrcholila tím, že v krajském přeboru čtvrtých tříd byla dvakrát kontumována skupina z důvodů nesrovnalostí v registračních průkazech hráčů. Klub dostal pokutu a trenér zákaz činnosti.

V současné době bývalí hráči všech žákovských kategorií Žraloků přecházejí do MBK. Sám Gamba pracoval v klubu Žraloků před dvěma měsíci, ale záhy na svou funkci rezignoval.

„Tehdy byla snaha za dojednaných podmínek provozovat oba kluby společně, ale záhy přestala fungovat komunikace a nefungoval ani výbor klubu. Zaráží mě to, že pan Zabloudil celou dobu tvrdil, jak mu záleží na hokeji ve Vyškově, a pak šel šéfovat klubu v Prostějově,“ dodal Gamba.

„Můj zájem je, aby hokej v Prostějově pokračoval, ať už se mnou nebo beze mě,“ shrnul svou aktivitu Zabloudil. Včera večer mělo dojít k dalším jednáním mezi zástupci města, Zabloudilem a Tomigou. O dalších posunech v situaci kolem hokejového klubu bude Deník informovat.

Petr Syrovátka