Neřešilo totiž pouze válku hokejových klubů a Národní olympijské centrum, ale také novou halu v ulici Vápenice. Ta by se nacházela ve dvoře již existujících prostor Spektra. S tím ale někteří zastupitelé nesouhlasí.

"Došlo by k neúměrnému zahuštění prostoru. Navíc by tělocvična neměla dostatečné parkoviště. Podle mě bychom měli najít jiné místo a žádat následně na stavbu o dotaci," vyjádřil se třeba opoziční zastupitel František Froml.

Charitativní fashionshow 2017, zámek Plumlov
Móda v historických kulisách. Přehlídka podpořila zámek Plumlov

Málo místa na parkování

Přidal se pak už k dřívějším kritikám, které směřovaly právě především na nedostatek parkovacích míst pro návštěvníky haly.

V ní by se přitom daly alespoň podle plánovaných rozměrů hrát i turnaje, přičemž nejen u těch dětských se právem dá očekávat i příjezd rodičů.

"Přemístěme halu jinam," žádal také člen Sportovní komise Aleš Matyášek.

Další jeho kolegové se k němu připojili, padala i slova o nekoncepčnosti.

"Nekoncepční zasazení? Hala navazuje na sportovní zázemí Spektra, také je v blízkosti dvou středních škol, které by zde mohly mít hodiny. Nějaká koncepce tam tak asi je," kontroval náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Ilustrační foto.
Tragická noc: auto smetlo mladého muže na dálnici

Na opravu poslali 30 milionů

Už poněkolikáté během té debaty tak došlo na zmínku o budově Spektra. Jeho tělocvična se léta nacházela v havarijním stavu, ten nynější je pak výsledkem dílčích oprav než komplexní rekonstrukce.

Právě ta by měla být druhým výrazným zásahem v ulici Vápenice. A jak připomněla náměstkyně Ivana Hemerková, právě rekonstrukci této a ne výstavbu nové haly by svým hlasováním schválili. Tak se i nakonec stalo, zastupitelé na práce přiklepli téměř třicet milionů.

Značkování kol tzv. syntetickou DNA
V Prostějově začnou značkovat kola neviditelnou ochranou

Soused je proti

Existence zcela nové haly v sousedství však zatím zůstává nejistá.

"Jeden z majitelů sousedících parcel je zatím proti, se sousedem máme spor," sdělil krátce náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Vzhledem k nevelké účasti na zastupitelstvu a navíc neschválení účetní závěrky pak není zcela jasné, zda by na dalším zasedání, po urovnání sporu, vůbec ke schválení nové tělocvičny došlo. I proto, že řada členů opozice trvá na vybrání jiného, vhodnějšího místa.