Druhý z klubů pak přišla podpořit na zasedání Monika Kuncková. Dva kluby tady nemohou fungovat," řekla bez okolků žena s tím, že město by do budoucna mělo podporovat jen jeden. Při argumentaci pak uvedla, že není dostatečný prostor v šatnách ani na ledě.

Zastupitelé se pak dostali k situaci v mládežnickému hokeji až po dlouhých desítkách minut. A přestože nakonec dotaci sto tisíc korun pro klub výraznou většinou schválili, debata kolem tématu byla rušná.

„Neměli bychom zde prát špinavé prádlo," vyjádřil se František Froml (Změna pro Prostějov). K němu se přidal i Aleš Matyášek (TOP 09). „Spory dvou hokejových klubů by se měly řešit jinde a jinak," uvedl.

Primátorka: Dva kluby se těžko udrží

Primátorka Alena Rašková (ČSSD) pak připustila, že dva hokejové kluby se jen těžko v Prostějově udrží. „Led máme jen jeden. A není je pro hokejisty, ale třeba také pro krasobruslaře a veřejnost," uvedla primátorka. „Nedokážu si představit, že by se tam děti vlezly," souhlasila Milada Sokolová (ODS).

Zastánce novější z klubů pak našel ve Františku Jurovi (ANO). Ten připomněl, že k rozdělení klubů prostě dochází.

„Může se stát. Myslím si, že bychom se k němu měli nějak postavit. Pozvěme zástupce klubů do sportovní komise," navrhl když se předtím vyjádřil pro to, aby novější z hokejových oddílů peníze od města získal. Pro to se vyslovila také většina ostatních zastupitelů, pro hlasovalo devětadvacet z nich.

Jak ale spor klubů o led dopadne zatím jasné není. Náměstek Jiří Pospíšil (Pévéčko) se podle primátorky snažil řešit se zástupci hokejistů osobně, zatím ale neuspěl. Deník tak oslovil jak Michala Tomigu, tak vedení druhého z klubů.

„SK do toho šlo i když dobře vědělo, že pro dva oddíly existuje jen jedna plocha. A kdo teď rozhodne o tom, kdo na led může a kdo ne?" položil řečnickou otázku. Na to, jak by mělo město situaci vyřešit, neodpověděl. Reakce se pak redakce nedočkala ze strany SK Prostějov 1913.