Připravovaná cyklostezka mezi Prostějovem a Kostelcem na Hané by měla být celá dokončená do konce tohoto roku. Obě dvě města se chystají co nejdřív stavět. Cyklisté se mohou těšit na lepší bezpečnost cestování než po silnici mezi městy.

„Vypsali jsme zjednodušené podlimitní řízení na dodavatele připravované stavby,“ informoval starosta Kostelce Vladimír Procházka. Předpokládaná cena cyklostezky je 19,8 milionu korun. Starosta přiznává, že peníze se jim ještě nepodařilo v dotačních programech získat a na nich závisí, zda se začne stavět.

„Chceme mít všechno připraveno, až budeme mít peníze, aby se mohlo ihned stavět,“ vysvětlil Procházka. Stavět by se mělo začít v červnu a do konce roku by mělo být všechno hotovo. Kostelecká část cyklostezky bude tři a půl kilometru dlouhá. Součástí bude i lávka přes říčku Romži.

Prostějovské části cyklostezky nestojí nic v cestě. Pozemky, přes které stezka povede, má prostějovská radnice všechny vykoupeny.

„Na cyklostezku jsme už získali téměř osm milionů korun z prostředků Regionálního operačního programu Střední Moravy,“ uvedl už v listopadu loňského roku místostarosta Prostějova Vlastimil Uchytil. Podle něj bude také prostějovská část cyklistické stezky do konce tohoto roku zcela hotová.