„Záměr posvětili radní a doporučují zastupitelům schválit finanční náklady na zamýšlenou výstavbu cyklostezky v ulicích Dolní a Letecká," uvedla mediální referentka radnice Anna Kajlíková.

Magistrát ročně vydá na cyklostezky několik milionů korun. V případě propojení stávajících úseků v Dolní ulici a cesty směřující od kasáren podél železnice do Bedihoště budou zástupci města zjišťovat možnosti dotace.

„Je zde možnost, že získáme dotační finance na vybudování tohoto bezpečného propojení cyklistické sítě," uvedl náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že stavba by přišla odhadem na tři miliony korun.

„Je třeba zdůraznit, že vlastní provedení investiční akce a čerpání peněz bude podmíněno získáním dotace z Olomouckého kraje," dodal náměstek.

Je to super věc, říká starosta Zips

Starosta Bedihoště Jiří Zips zprávu o chystaném dostavění cyklostezky vítá. Poukazuje přitom na skutečnost, že na stezku v obci navazují další. Jedna směřuje do Hrubčic, další pak do Lázní Skalka.

„Myslím si, že to je nejen pro cyklisty dobrá zpráva. Je to super věc a určitě dostavění cyklostezky uvítám," sdělil Deníku Jiří Zips. Vyjádřil však zároveň nesouhlas s již postavenými úseky cyklostezky.

„Měla se vybudovat podél silnice a ne železnice. Hodně lidí, hlavně žen, říká, že je o strach stávající cestou po setmění jezdit. Není na ni ze silnice na Kojetín vidět," řekl starosta.

Také v loňském roce po celém Prostějově vznikaly cyklostezky. Pár metrů před začátkem chystaného propojení v Dolní ulici nechal magistrát postavit cestu určenou cyklistům mířícím do průmyslové zóny. V Kolářových sadech na jižním okraji parku pak vznikla další cyklostezka. Stejně tak se jí dočkali lidé také v Holandské ulici.