„S klasickou jógou jsem koketovala již od útlého mládí, kdy mě k ní přivedla rodina. Postupně jsem se dostala k různým modifikacím cvičení, které se teď snažím naučit i své žáky," říká Bohdana Šafranová s tím, že jógu bere hlavně jako bránu k meditaci a času stráveného sama pro sebe.Bohdana Šafranová

Ve svých čtyřiadvaceti letech se tak věnuje nejen klasické józe, ale také létací józe a populárnímu pole dance.

„Létací jóga je soubor cviků, které provádím s pomocí zavěšené hamaky ze speciálního materiálu. Během cvičení v hamace je velmi jednoduché popřít zákon gravitace, a tak mohu zkoušet různé pozice, které jsou pro lidi nepolíbené gymnastikou a podobnými sporty, mnohdy nemožné," popisuje lektorka s tím, že se není čeho obávat.

„Létací jógu může cvičit prakticky každý, bez ohledu na předchozí zkušenosti či kondici. Za sebe mohu říci, že všichni, kteří toto cvičení okusí, později chodí pravidelně a odcházejí vždy s nadšením, protože létat může opravdu každý," usmívá se Bohdana Šafranová.

Není tanec u tyče jako tanec u tyče

Kromě létací jógy podlehla mladá lektorka také stále populárnějšímu pole dance, tedy akrobatickému tanci u tyče.

„Ještě před deseti lety byla u nás tato disciplína teprve v plenkách a lidé znali vertikální tyč pouze z pánských barů nebo z amerických filmů. Dnes je už situace trochu jiná, lidé se čím dál více vzdávají takových předsudků a uznávají, že tento sport je na velmi vysoké a profesionální úrovni, říká Bohdana Šafranová, která se momentálně připravuje na mistrovství republiky v Pole Sport.

„Zatím ještě netuším, jaké úspěchy budoucnost přinese, ale už teď mohu říci, že největším úspěchem je pro mě spokojenost a nadšení mých žáků a také to, že mohu toto cvičení předávat dál," vysvětluje lektorka, která ve svém okolí sklízí obdiv, že v tak mladém věku dokázala uspět jako lektorka.

„Odmala jsem byla obklopena silnými osobnostmi a bylo pro mne přirozenější postavit se jednoho dne na vlastní nohy a stát se lektorem," uzavírá Bohdana Šafranová.

Bohdana Šafranová

lektorka létací jógy z Plumlova

Věk: 24 let

O mojí činnostiJóga je pro mě forma meditace.

Oblíbený citát /životní mottoTvrdou prací, vášní a vírou v sama sebe dovedeš své sny uskutečnit.

Záliby a koníčkyčetba, cestování, historická móda, hudba

Můj senAby mé snahy a práce nepřišly vniveč.