„Nabíjí mě to tu energií, takže mi přijde, že zde více přijímám než rozdávám," řekl Tomáš Verner, kterého překvapila aktivita zdejších dětí.

„Když jsem slyšel, že se zúčastnila celá škola, myslel jsem si, že jde o nějakou malou budovu. Pak jsem ale uviděl školu srovnatelnou s těmi v krajských městech," žasl. Nakonec si s dětmi zaběhal a společně s nimi vyzkoušel i trojskok.

Podle jeho slov ho zaujala velikost projektu.

„Tento víceboj je celorepublikovou akcí a líbí se mi, že se netýká jen velkých měst. Projekt navíc není žádný sportovní fanatismus, nejde v něm o to, aby všichni sportovali.Ví­cebojem se však pomůže dětem, aby mohly zjistit, která sportovní aktivita jim vyhovuje a třeba se zbytečně po špatném výběru netrápili. Dá se tak zabránit například tomu, aby dvoumetrový a stokilový kluk nešel třeba do krasobruslení. Měl by to v něm hodně těžké," podělil se o svůj názor a objasnil přínos sportování ve školách Tomáš Verner.

Víceboje se však nezúčastnilo jen sto sedmdesát šest žáků školy, ale také někteří učitelé ukázali svou fyzičku.

„Já jsem samozřejmě sportovala, zapojili jsme se. Půlka učitelů se zapojila, museli jsme jim to ukázat," potvrdila pedagožka Markéta Kohoutová, která je zároveň garantem víceboje. Během něj si děti vyzkoušely celkem osm disciplín, mezi nimiž byl například běh na šedesát či pět set metrů, skok, hod míčem i cviky na rovnováhu.

Účastníci Sazka Olympijského víceboje, do kterého se zapojilo tisíc pět škol, dostanou v pololetí a na konci školního roku kromě obvyklého vysvědčení také to sportovní. V něm se dozví, jaké fyzické disciplíny jim šly, a jaké sporty jsou pro ně vhodné.

Například jeden ze ptenských sportovců Jan Šmidra zjistil, že je velmi ohebný.

„Nejvíce se mi dařilo v disciplíně, ve které jsem měl dát prsty co nejvíc na paty (přetah, pozn. redakce). Díky víceboji jsem zhubl pár kilo a pomohl si tak od obezity. Každopádně jsem nečekal, že se nám tak zadaří," řekl. Na setkání s Tomášem Vernerem a Pavlem Konvičkou si vyzkoušel pro změnu trojskok. A zjistil, že ani v něm by se neztratil.

Na závěr programu se děti mohly zeptat olympioniků na všechno, co je zajímalo. Dozvěděli se tak například, že se Tomáš Verner dal na krasobruslení díky lásce ve školce a z Pavla Konvičky měl být původně fotbalista.