„Úřady dostaly podnět a na jeho základě proběhlo řízení. Zjišťovalo se, zda billboard ve výhledu řidičů zavazí a je tak nebezpečný nebo ne," sdělila mluvčí magistrátu Jana Gáborová.

Dopravní experti nakonec dospěli k závěru.

„Vše je podle platných předpisů. Reklama nepřekáží ve výhledu řidičů," řekla o rozhodnutí úředníků Jana Gáborová. Poznamenala zároveň, že magistrát řízením reagoval na dřívější podnět.

„Stížnost jsme zaznamenali už dříve," potvrdila. S žádostí o poskytnutí informacím k posudku se redakce následně obrátila na Policii České republiky.

„K předmětné věci zašlete dotaz, ale celý posudek vám určitě neposkytneme," reagoval Josef Bednařík, komisař z oddělení tisku a prevence. Do konce uzávěrky však odpovědi na zaslané dotazy redakce neobdržela.

Řidič cyklistu prostě neuvidí, míní Mrňka

Prostějovský deník o problému informoval po té, co se na něj obrátil Tomáš Frňka. Ten upozornil na to, že je místo nebezpečné. A to zejména pro cyklisty.

„Pokud nějaký cyklista jede od společenského domu na Olomoucké ulici, není díky reklamnímu poutači vidět. Ten se totiž nachází přímo ve výšce očí a pokud předkem auta najedu při výjezdu z parkoviště do cyklostezky, nestihli bychom zareagovat," uvedl muž.

Podivil se zároveň tomu, jak je možné, že došlo ke schválení takového umístění reklamy.

„Zajímalo by mě, kdo povolil výstavbu dalšího obludného billboardu? Není snad v dnešní době snaha jejich počet u silnic a dálnic snižovat?" položil vedení města dotaz s tím, že je jen otázkou času, kdy se v místě stane nehoda.

Umístění billboardu posoudila také Květa Sklenářová.

„Určitě by se měli chránit cyklisti. Je pravda, že u výjezdu z parkoviště si dají pozor jak oni, tak řidiči. Kousek odsud je ale škola a víme, jak děti někdy jezdí," řekla při pohledu na billboard.

„Rozhodně jsem pro ochranu bezpečí cyklistů," zdů­raznila.