„Je to bezvadné, že se tady něco děje," jásali přihlížející u konické střelnice, kde po sobotním poledni desítky lidí vyhlížely závodníky.

Za sobotní netradiční soutěží stáli orientační běžci Rostislav Synek, Josef Procházka a Jaroslav Komínek.

„Jako kamarádi tady pořádali letní triatlon a chtěli i nějakou sportovní akci v zimě, takže vznikl zimní triatlon pojmenovaný Konický Yeti. Na loňském nultém ročníku skombinovali běh, běžky a střelbu a letos jsme bez sněhu, tak běžky nakonec nahradily kola," nechala se slyšet manželka jednoho z pořadatelů, který si v sobotu také zasoutěžil, Jitka Procházková. Výměna běžek za kolo možná přilákala na první ročník více závodníků než loni.

„Loňského nultého ročníku se zúčastnilo patnáct závodníků, letos jich soupeří 31. Myslím, že je to také tím, že kluci soutěži dělali větší reklamu. Na závodníky původně mělo čekat triko, ale nakonec dostanou krýgly s logem soutěže," prozradila Jitka Procházková s tím, že mnozí s přihláškami vyčkávali do poslední chvíle.

Závodníci se během toho, co si dávali řádně do těla i pestře občerstvili.

„Dostali ke startovnému polévku a nápoj dle vlastního výběru a na cestě je čeká občerstvovačka na Šubířově, kde dostávají horký čaj, ovoce a nějakou čokoládu," popsala Jitka Procházková.

Pořadatelé prvního ročníku se vytáhli na jedničku

„Čtyřka jede, to je Kamil," dorazil po dvanácté první závodník na střelnici.

V ranních hodinách se všichni těšili ze sluníčka, to ale v době střeleb vystřídala mlha. Dobrou náladu ale pro ni nikdo neztratil.

„Kluci jsou výborní, akorát to počasí, škoda, že to sluníčko nevydrželo chvilku déle. Kluci jsou ale perfektní borci a diváků je také víc než loni. Moc se mi to líbí. Nadšení pořadatelů parádní, mají velkou pochvalu," vzdal poklonu pořadatelům i soutěžícím František Grepl, který měl na starosti střelnici, zajištění vzduchovek, vzdálenosti pálení a trestná kolečka. „Mám zde i jednoho kolegu z práce, který teda ještě nedojel, ale trénoval měsíc dopředu, a moc se na dnešek těšil," vyhlížel jednoho ze závodníků František Grepl.

Účastníci triatlonu různého věku (rok narození 1991 – 1957), ale například i pohlaví, dorazili do Konice dokonce z Brna. „Kluci- jsou všichni „orieťáci" a jeden z kamarádů v současnosti bydlí v Brně, odtud sem na dnešní soutěž přivedl šest závodníků," vysvětlila Jitka Procházková, jak se o soutěži, jenž má dobře našlápnuto do budoucích ročníků, dozvěděli i závodníci za hranicemi Hané.