„Je zastupitelem od roku 1994. Byl členem finančního i kontrolního výboru. Je inženýrem ekonomem a léta se zabýval financemi města," představil kandidáta Václava Šmída (KSČM) jeho kolega Josef Augustin.

Někteří opoziční zastupitelé však s jeho zvolením nesouhlasili. Poukazovali především na to, že strana už ve výboru svého zástupce má.

„Předpokládám, že by každé uskupení v zastupitelstvu mělo ve výboru někoho mít," sdělil svůj názor přítomným Jan Navrátil ze Změny pro Prostějov.

K němu se také přidali Tomáš Blumenstein (ODS), Aleš Matyášek (TOP 09) a Zuzana Bartošová (KDU-ČSL). První jmenovaný pak upozornil, že ODS nadále nemá zástupce ve výboru.

Třiatřicet přítomných zastupitelů nakonec mělo na výběr čtyři kandidáty – za KSČM Václava Šmída, za ODS Miladu Sokolovou, za TOP 09 Michala Drozda a za Pévéčko Lukáše Andrýska. Jak Sokolovou, tak Andrýska loni v prosinci zastupitelé neschválili. Tentokrát však prošli všichni navrhovaní kandidáti. Největší podporu získali nominanti opozice, nejméně pak Václav Šmíd, pro něhož hlasovalo dvacet zastupitelů.