„Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání devětadvacetiletého muže, který od března vyloupil vozidla v Krasické, Sportovní, Západní, Palečkově, Nerudově a Žeranovské ulici v Prostějově. Z aut bral především autorádia a věci, které majitelé nechali ve vozech. Způsobil tak škodu za téměř čtyřiačtyřicet tisíc korun,“ informovala prostějovská policejní mluvčí Alena Nedělníková.

Dodala, že pachatel na svědomí také vloupání do prodejny v Žitné ulici v Krasicích, kde rozbil skleněnou výplň a ukradl čtyři kartony cigaret. Majiteli vznikla finanční újma za více než osm tisíc korun.

Za vykrádání automobilů v prostějovských ulicích stíhá policie i dalšího, tentokrát třicetiletého muže z Prostějova. „Ten se vloupal do vozidel zaparkovaných v ulicích Barákova, Boženy Němcové a M. Pujmanové, na sídlišti Svornosti a také v Čechách pod Kosířem. Ze všech automobilů odcizil autorádia v celkové hodnotě třiadvacet tisíc korun,“ uvedla mluvčí Nedělníková.

Kriminalisté muže zároveň obvinili z trestného činu podvodu. Lapka tvrdil muži, u kterého měl známý uschované kolo za zhruba deset tisíc korun, že si jej může vypůjčit.

„Pachatel s kolem odjel a poté jej zastavil v bazaru,“ doplnila Nedělníková s tím, že obviněný se dopustil i dalších trestných činů.

Svému známému například za jízdy v autě ukradl mobilní telefon. Navíc řídil automobil, přestože nemá řidičský průkaz.

„Kriminalisté dají v nejbližších dnech státnímu zastupitelství podnět na vzetí obou obviněných do vazby,“ dodala Alena Nedělníková.

Podle Jany Adámkové z prostějovské městské policie se vloupání do aut v posledních měsících velmi rozmáhá. „Je to problém, s nímž společně s kolegy ze státní policie bojujeme stále intenzivněji. Každé dopadení pachatelů je proto velkým přínosem,“ poznamenala Adámková.